19.12.2018 klo 15:00
Uutinen

Hyviä uutisia yrityskentältä: uusia tulokkaita ja laajentavia yrityksiä

Joulunalusviikolla on uutisoitu myönteisiä asioita maakunnan yrityskentältä. Forssan Yrityskehitys Oy on myynyt hallin Kurikkamäentieltä tammelalaiselle Matimek Oy:lle. Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö Linnan Kehitys kertoo tänä vuonna edistäneensä jo 24 uuden yrityksen ja niiden myötä noin 180 uuden työpaikan sijoittumista Hämeenlinnaan.

Matimek on nuori ja kasvava metallialan yritys, joka tekee alihankintana ohutlevyosia sekä valmiita kokoonpanoja teollisuusyrityksille. Yrittäjät Markus Salomaa ja Timo Nurmi perustivat Matimekin kolme vuotta sitten ja tällä hetkellä yritys työllistää 10 henkeä.

Matimekin ostamassa hallissa on tilaa reilut 1500 neliön verran, mutta yritys aikoo laajentaa tuotantotilaa noin 1000 neliöllä.

– Laajennus liittyy uuteen liiketoimintaan, joka tulee lisäämään myös henkilöstön määrää muutamalla tekijällä, kertoo Matimekin Timo Nurmi.

– On hienoa, että kaupunkiseudullamme on Matimekin kaltaisia kasvuyrityksiä, jotka lähtevät rohkeasti investoimaan ja sitä kautta kasvattamaan liiketoimintaansa, toteaa Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen.

Työntekijöitä haussa

Tuorein Hämeenlinnan tulokas, markkinoinnin ja myynnin monipalvelutalo Finnacta ja pari vuotta sitten Hämeenlinnaan sijoittunut modulirakentamiseen erikoistunut Fira Modules rekrytoivat parhaillaan jopa 40 uutta työntekijää.

Hämeenlinnaan syksyllä 10. toimipisteensä avannut Finnacta rekrytoi joulu-tammikuun aikana noin 20 uutta työntekijää. Vuonna 2012 perustettu yritys on hyvässä kasvuvauhdissa, mistä osoituksena Kauppalehden myöntämä Menestyjät 2017 -tunnus.

Innovatiivisia kylpyhuonemoduleita valmistava Fira Modules on palkkaamassa tammikuusta 2019 alkaen vähintään 20 uutta prosessityöntekijää. Työhön haetaan tiimityöskentelytaitoisia vaihetyöntekijöitä. Alan pohjakoulutusta ei vaadita. Työskentelyn helpottamiseksi tuotanto on suunniteltu erilaisiin vaiheisiin, joihin työntekijät saavat koulutuksen.

Linnan Kehitys apuna sijoittumisen eri vaiheissa

Linnan Kehitys on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Finnactan että Fira Modulesin kanssa.

– Linnan Kehitys on ollut alusta asti tukenamme ja mukana valitsemassa meille sopivia toimitiloja ja yhteistyökumppaneita. Tarpeemme muuttuvat tuotannon kasvaessa ja Linnan Kehitys auttaa meitä jatkossakin erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa, Fira Modulesin Hämeenlinnan tuotannosta vastaava Jouni Niinikoski kertoo.

Tällä hetkellä Hämeenlinna vetää puoleensa muun muassa rakennus- ja tuotantoalan toimijoita. Erityisesti Moreeni-Rastikankaan alue nähdään erittäin vetovoimaisena alueena.