10.3.2018 klo 06:10
Uutinen

Idyllinen tila Kemijoen varrella houkuttelee kulkijat rantasaunan ja yöpymisen lisäksi erilaisiin hoitoihin – Johanna päätti toteuttaa unelmansa

Meri-Lapin ja Rovaniemen väliä kulkevat ovat voineet törmätä nelostiellä Koivun kylän kohdalla kyltteihin, joissa lukee suurin mustin kirjaimin ”Hoito ja Koulutuspalvelut” sekä B&B.

Näiden kylttien vieressä oleva pihapiiri kuuluu Keminmaasta kotoisin olevalle, mutta uraa Kuopiossa ja Porvoossa useita vuosia tehneelle JoyPackin omistajalle Johanna Saarelle.

– Muutin tänne viime vuoden puolella yhdessä tyttäreni Ellan kanssa. Kun tulimme katsomaan tilaa, olimme molemmat aivan myytyjä. Tyttäreni hihkaisi ”jäädään tänne, ostetaan tämä paikka”, Saari muistelee ja jatkaa hymyillen:

– Ja tännehän me sitten muutettiin.


Oman yrityksen perustaminen

Ennen JoyPackin perustamista vuonna 2005 Saari työskenteli sairaanhoitajana vastasyntyneiden teho-osastolla Kuopiossa. Tämän jälkeen hän siirtyi Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskosprojektiin ja lopuksi Kuopion ensi- ja turvakotiyhdistykseen, jossa työskenteli avopalveluyksikössä ohjaajana päihdeperheiden kanssa.

Vaikka aikaisemmissa työpesteissään Saarella oli ratkaisukeskeinen työote ja paljon työkaluja käytettävissä, tuli hänellä silti usein olo, ettei pystynyt tavoittamaan perheitä ja tekemään asioita tavalla, joka oli hänelle ominta.

Lopulta Saari päätti muuttaa Porvooseen ja lähti rohkeasti luomaan omaa polkuaan.

– Erilaiset vaihtoehto- ja täydentävät hoitomuodot kiinnostavat edelleen.

JoyPackin palveluihin kuuluu muuan muassa intialainen päähieronta, kalevalainen jäsenkorjaus ja Aqua Detox -jalkahoito. Saari on myös kouluttautunut AuraTransformaatio™-hoitajaksi ja kouluttajaksi. Hän tekee myös rummutusrentoutuksia ja naurujoogaa sekä vetää hyvinvointiin liittyviä kursseja ja koulutuksia.

Yksi Saaren pitkäaikaisista asiakkaista Porvoosta on juuri saapunut yöksi Koivuun. Hänelle on tehty kalevalainen jäsenkorjaus.

– Kurssikaverini tunsi Johannan ja hän vinkkasi, että mene käymään, kun valitin selkäkivuista. Sen ensimmäisen kerran jälkeen olen käynyt 12 vuotta, kertoo Paula Kukkonen ja katsahtaa hymyillen vierellä istuvaan Saareen ja jatkaa:

– Mielestäni Johanna on erittäin helposti lähestyttävä ja hänen seurassaan on mahdollista avautua kipeistäkin asioista. Hän on ihminen ihmiselle ja ei mene hoitajan roolin taakse.

Saari kiittää kauniista sanoista ja jatkaa kertoen, kuinka hänen työssään on tärkeää olla vilpitön halu tehdä hyvää.

Yhteistyön tärkeys

Kun Saari pakkasi tavaransa yhdessä 9-vuotiaan tyttärensä kanssa ja muuttivat pohjoiseen, kyseenalaistivat lähipiiri ja ystävät hieman päätöstä: ”Eihän siellä ole ketään? Onko siinä mitään järkeä?”

– Jos kuuntelee omaa intuitiotaan ja miettii, mikä tuntuu hyvälle ja mistä tulee vahva fiilis, niin et koskaan mene väärään suuntaan. Jos taas alkaa liikaa järkeilemään, niin vaarana on, että moni huippu asia menee ohi. Järki on hyvä renki, mutta jos sen antaa määrittää ja antaa päättää kaikesta, se ei vie meitä kohti sitä omaa intohimoa ja tekemisen paloa, Saari pureutuu päätöstensä taustoihin.

Nyt yrittäjä haluaa nähdä mihin intuitio on hänet johdattanut.

– Olen ollut pois tältä alueelta lähes 30 vuotta ja valmiita verkostoja ei ole. On tärkeää, että pääsen tutustumaan lähialueen yrittäjien ja ihmisten kanssa, mutta myös toisin päin, että he oppivat tuntemaan minut, kertoo yrittäjä ja jatkaa:

– Yhteistyöllä voimme puhaltaa lähialueelle lisää toimintaa ja monipuolisia palveluja, vinkkaa Saari.