1.5.2022 klo 18:40
Uutinen

Iin Yrittäjien uusia jäseniä huomioitiin kevätkokouksessa

Teksti ja kuvat: Heimo Turunen

Iin Yrittäjien kevätkokouksessa keskiviikkona 27.4. huomioitiin uusia jäseniä, joita olikin tullut reilut 10 viimeisen reilun puolen vuoden aikana. Kokouksessa esittäytyi myös Iin uusi kunnanjohtaja Marjukka Manninen ja nykyiset kuulumiset kertoi Iissä edelleen asuva, mutta työpaikkansa Oulun kaupungille helmikuussa muuttanut, Ari Alatossava. Iin Micropoliksessa pidetyssä kokouksessa oli 20 osallistujaa. Sääntömääräisinä asioina hyväksyttiin viime vuoden tilit sekä toimintakertomus. Kokouksen puheenjohtajana toimi Juha Kallio ja sihteerinä Mari Matinlassi. Keskustelu oli myös vilkasta.

Industrial Pipe Service Oy yrittäjä Eetu Kaattari kertoi toimivansa LVI-alalla. Yrityksessä suoritetaan lisäksi teollisuusputkistojen asennuksia ja hitsauksia, teräsrakennetöitä sekä suoritetaan erilaisia hitsauksia yrityksen toimitiloissa tai asiakaskohteissa. Työt suuntautuvat ympäri Suomea. Yritys on toiminut vuodesta 2017 saakka.

Kuljetus Häkkilä Oy, yrittäjä Klaus Häkkilä kertoi toimineensa maanrakennus ja maansiirtoalalla seitsemän vuotta. Yrityksessä on myös soran, hiekan, murskeen, sepelin ja mullan myyntiä ja kuljetusta sekä pihojen ja talojen perustusten maatöitä.

Tulistop Oy:n insinööritoimistonyrittäjänä toimii Maria Rekinen, joka kertoi erikoistuneensa rakennusten palokatkojen suunnitteluun. Kokemusta on sadoista eri tyyppisistä palokatkosuunnittelukohteista. Rekinen kertoi asuneensa Iissä kolme vuotta.

Kuningasjätkä Esa Pakanen kertoi aloittaneensa yrittäjänä vuonna 2016. Metsätaloutta palvelevasta toiminnasta ammattitaitoa löytyy erityisesti metsuritöistä. Pakanen valmistaa myös korkki-, olki- ja punontatuotteita. Iijoen varrella on suurehko maa-alue, jonka varalle hän suunnittelee monipuolista toimintaa. Esittelynsä yhteydessä hän lauloi Jätkän humpan.

Esa Pakanen lauloi Jätkän humpan oman esittäytymisensä yhteydessä saaden kokouksen osallistujilta innostuneet aplodit.

Iin Konepalvelu Oy:n yrittäjä Antti Pakanen kertoi toimivansa maanrakennus- ja maansiirtoalalla sekä tekevänsä traktoritöitä. Hän oli Iin Yrittäjien uusin jäsen, koska oli liittynyt jäseneksi kokousta edeltävänä päivänä.

Paulan Jooga & Hyvinvoinnin yrittäjä Paula Harju kertoi pitävänsä ohjattuja joogatunteja Haukiputaalla ja Iissä sekä suorittavansa hierontaa ja antavansa erilaisia hoitoja mieltä ja kehoa hellien. Yritys on toiminut vuodesta 2018. Iissä hän on toiminut viime syyskuusta alkaen.

Eetu Kaattari Industrial Pipe Service Oy, Esa Pakanen T:mi Kuningasjätkä, Klaus Häkkilä Kuljetus Häkkilä Oy, Paula Harju Paulan Jooga&Hyvinvointi, Maria Rekilä Tulistop Oy ja Antti Pakanen Iin Konepalvelu Oy.

Uusista jäsenistä kevätkokoukseen olivat estyneet saapumaan Asennustuote Oy Henry Kaisto, Talotaitaja Ky Pekka Piispanen, Pii Technic Oy Paavo Päkkilä, Raili Leinonen Tmi, Rakennus ja Remontti Hietala Jouko Hietala, Rakennus Takarautio Janne Takarautio, Rasipa Oy Johanna Kaisto, Sähköpaja Paavola Arto Paavola, Iin Hihna ja Teollisuuspalvelu Oy Jarkko Terho ja MoRel Knives Oy Ari Malmberg.

Kunnan yritysmyönteisyys jatkuu

Huhtikuun alusta Iin kunnanjohtajana toiminut Marjukka Manninen kertoi vierailevansa mielellään yrityksissä, kun vain kutsuja tulee. Hän vakuutti Iin kunnan yritysmyönteisyyden jatkuvan. Iin yritysten monipuolisuuden tuovan elinvoimaa kuntaan. Yrityksien hän toivoi tekevän yhteistyötä myös keskenään ja käyttävän toistensa palveluja. Uusien yritysten sijoittumisessa kuntaan on tällä hetkellä haasteena yritystilojen puute. Sitä kuitenkin pyritään kehittämään, hän totesi.

Iin Yrittäjien sihteeri Mari Matinlassi ja puheenjohtaja Juha Kallio kiittivät Ari Alatossavaa hyvästä yhteistyöstä yrittäjien ja kunnan välillä ja saman hyvän yhteistyön toivoivat jatkuvan kunnanjohtaja Marjukka Mannisen kanssa.

Helmikuussa Oulun kaupungin resurssijohtajaksi siirtynyt Ari Alatossava sanoi jatkavansa asumista Iissä ja käyttävänsä paikkakunnan palveluja. Ainoastaan työpaikka on siirtynyt Ouluun. Hän kertoi tulleensa Iilaakson Teollisuuskylä Oy: n toimitusjohtajaksi vuonna 2000, joten Iissä oli reilun 20 vuoden työrupeama monissa eri tehtävissä, vuodesta 2017 lähtien kunnanjohtajana.

Iihin on paljon rakennettu ja kunta kasvanut 20 vuoden aikana. Saman kehityksen hän uskoi jatkuvan edelleen.