15.2.2019 klo 15:01
Uutinen

Iittala tavoittelee päiväretkikohteiden kärkeä

Matkailun kasvuohjelman lähtökohtana on, että Iittalalla on hyvät edellytykset kasvaa yhdeksi suosituimmista kotimaisista päiväretkikohteista.

Seuraava superjuhlavuosi on päätetty pidettäväksi vuonna 2021, jolloin Iittalan lasitehdas täyttää 140 vuotta ja Kultasuklaa 30 vuotta. Yhteistä visiota työstetään parhaillaan yhteistyössä alueen yritysten ja muiden kumppanien kanssa. Iittalan matkailukylän kasvusuunnitelmista kuullaan lisää kevään aikana.

I-laakso2030 –Iittalan kasvuohjelma keskittyy yritysten kasvuedellytysten vahvistamiseen, mutta alueellisen elinvoiman lisäämiseen tarvitaan koko kylä. Aktiiviset asukkaat halutaan vahvemmin mukaan kuntakehittämiseen, koska asukkaat tietävät parhaiten oman alueensa tarpeet ja mahdollisuudet.

Asukasillassa ideoidaan konkretiaa

Asukasillassa mietitään kaupungin kanssa konkreettisia keinoja siihen, miten asukkailta nousevat kehittämisehdotukset ja ideat saataisiin toteutettua kaupungin ja asukkaiden yhteistyönä ja yhteisin voimavaroin. Asukasilta järjestetään osana kaupungin Mahdollistava kaupunki –strategiaa.

I-laakso2030 on Linnan Kehityksen vetämä hanke, jonka tavoitteena on aikaansaada lisää kassavirtaa, arvonnousua, työpaikkoja, uusia asukkaita sekä investointeja Iittalaan. Kesällä 2018 valmistunut Iittalan taideasema oli i-laakso2030 -kasvuohjelman ensimmäinen konkreettinen laajan yritys- ja kumppaniverkoston yhteistyön tulos.