30.4.2018 klo 12:45
Uutinen

Ilmapallofirma sen tietää: vapun hittipallo on kakkaemoji!

Ilmapallojen maahantuoja Ilmapallomestarit tiesi jo jouluna, mikä on vapun hittipallo: se on pooper eli kakkaemoji.

Kauppalehdessä kerrotaan Ilmapallomestareista, joka toimittaa normaalisti ilmapalloja erilaisiin tapahtumiin. Toimitusjohtaja Jouni Kämäräisen yritys elää nyt vuoden kiireisintä aikaa vapun vuoksi.

Palloja myydään Suomessa vuosittain satojatuhansia. Kauppiaita on Kämäräisen mukaan tuhatkunta, maahantuojia muutamia.

Tampereella sijaitsevan Ilmapallomestareiden varastoon ilmapallot tulevat Yhdysvalloista ja Euroopasta. Yhdysvaltalaisyhtiöt omistavat maailman ilmapallolisensseistä yli 90 prosenttia. Suurin peluri on Anagram, jolla on hallussaan lähes kaikki lisenssit.

– On kyseessä sitten Pikachu tai Nalle Puh, niin heillä on sen lisenssi, Kämäräinen kertoo Kauppalehdessä.

– Jos yksittäinen ihminen lähtisi itse tilaamaan, niin hän ei saisi palloja tiettyyn hintaan, eivätkä kaikki mallit olisi saatavilla. Jos tilaa suoraan internetistä, niin saa kiinalaisia piraattipalloja, Kämäräinen sanoo.

Varastotilaa Ilmapallomestareiden toimipisteellä on noin sata neliötä, mutta se vetää sisälleen lähes 200 000 tyhjää ilmapalloa. Kaikki pallot menevät kauppiaille tyhjinä.

Vappuhälinät alkavat Ilmapallomestareilla jo marraskuussa, kun yritys alkaa tehdä asiakkaille listaa saatavilla olevista palloista. Viimeistään joulukuussa kaikki seuraavan vapun hittipallot ovat periaatteessa jo tiedossa.

Palloja myydään ympäri maailmaa, eikä suurillakaan tehtailla ole välttämättä kapasiteettia tehdä nopealla aikataululla ilmapalloja kaikille tarpeeksi. Tämän takia tilaukset on saatava hyvissä ajoin etukäteen.

– Tämän vapun hittipallo on pooper-emoji, joita tilasin juuri lisää. Nyt kävikin ilmi, että kontti on mennyt Ruotsiin, enkä tiedä, saanko sitä konttia tänne vapuksi. Tilasin myös Englannista kaikki, mitä heillä oli saatavilla”, Kämäräinen kertoo Kauppalehdessä.

toimitus(at)yrittajat.fi