22.11.2018 klo 11:17
Uutinen

Ilomantsin Yrittäjät ja Liperin Yrittäjät palkittiin syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan Yrittäjien syyskokous pidettiin keskiviikkoiltana

Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallitukseen uusia jäseniä

Pohjois-Karjalan Yrittäjien syyskokous pidettiin keskiviikkoiltana 21.11. Joensuussa. Sääntömääräisten asioiden lisäksi valittiin erovuoroisten hallitusten jäsenten tilalle uudet jäsenet.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Perttu Kouvalainen Joensuusta.

Uusiksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi tulivat uusina edustajina Ali Giray Joensuusta ja Ella Kärki Nurmeksesta ja jatkamaan valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle Kyösti Kakkonen Joensuusta ja Esa Halttunen Kiteeltä.

Hallituksessa istuvat myös Tuomo Turunen Enosta, Satu Hirvonen Liperistä, Reetta Laakkonen Joensuusta ja Pekka Nuutinen Joensuusta.

Lisäksi palkittiin Vuoden Paikallisyhdistykset

Vuoden Paikallisyhdistys 100 – 199 jäsenen sarjassa on Ilomantsin Yrittäjät ry

Palkittava yhdistys käy jatkuvaa keskustelua niin viranhaltija- kuin luottamushenkilöjohdon kanssa. Kunnasta kysytään Yrittäjien arviota usein, varsinkin jos kyse on elinkeinohankkeista. Kuluvan vuoden konkreettisena yhteistyönä on tiivis ja tuloksellinen yhteistyö koulutoimen kanssa.

Yhdistys tapaa virallisesti kunnan elinvoimajaoston kanssa säännöllisesti. Yhdistys on asettanut tavoitteekseen, että vuoden lopussa järjestäytymisaste on yli 50 % ja Pohjois-Karjalan paras. Jäsenmäärä on ollutkin nousussa ja kasvanut tänä vuonna 2,9 %.

Yhdistys toimii aktiivisesti paikkakunnalla järjestettävien tilaisuuksien aikaan tarjoten ruokailua, saunaa yhteistyökumppaneille, esittelee toimintaansa, tarjoaa ruishuttua yhteistyössä paikallislehden kanssa, järjestää yrittäjien hyvinvointiin liittyviä seminaareja, joulunavauksen yhteydessä myyjäisiä, on haluttu kumppani tapahtumissa.

Yhdistys lähettää säännöllisesti sähköiset tiedotteet tapahtumista, tilaisuuksista ja hallituksen päätöksistä. Kaikki tiedotteet ovat luettavissa kotisivuilta.

Yhteistyö paikallislehden toimituksen kanssa varsin mutkatonta. Toimittajat soittavat usein ja kysyvät kommenttia. Ilme näkyy tiedotteissa, tapahtumailmoituksissa, kutsuissa jne Kenellekään ei varmaan jää epäselväksi yhdistyksen mukanaolo.

Yhdistys on hyvin vahvana kantamassa yhteiskuntavastuuta paikkakunnalla. Se on vaikuttanut hyvin voimakkaasti siihen, että paikkakunnalla yrittäminen koetaan niin tärkeänä, se on siis elinvoima kysymys, ei ideologinen. Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä kunnan, seurakuntien, paikallislehden, eri järjestöjen jne. kanssa. Se on tällä hetkellä paikkakunnan järjestökentässä yksi aktiivisimmista ja näkyvimmistä toimijoista, kenties jopa näkyvin.

Lisäksi kunnan elinvoimaohjelma on tehty yhdessä Yrittäjäyhdistyksen kanssa ja Yhdistys on tehnyt päätöksen nuorisojaoston perustamisesta.

Vuoden Paikallisyhdistys 200 – 500 jäsenen sarja on Liperin Yrittäjät ry

Yhdistys on puhunut hankinta ja yritysvaikutusarvioinnin puolesta. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuvat kuntasuunnitteluryhmään niin elinkeinon kun maankäytön osalta. Tärkeää on että yhdistys huomioidaan jo valmisteluvaiheessa ja heidän mielipiteitä kuunnellaan ja arvostetaan.

Jäsenhankinnassa heillä on suora kontaktointi, positiivinen vire tapahtumista ja hyvä yhteishenki kiinnostaa eli porukka, johon kannattaa kuulua. Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut tänä vuonna 3,1 %

Yhdistys on järjestänyt hankintatilaisuuksia, aamu- ja iltakahveja, Vapputapahtumaa, joihin voi tulla esittelemään tai myymään tuotteita tai palveluja. Yhdistys järjestää vuosittain matkan ulkomaille. Heillä on salivuro, jossa pelataan porukalla. Tilaisuudet ja kokoukset ovat yleensä yrityksissä.

Viestintää on Somessa, paikallislehdessä, jäsentiedotteilla ja kirjeillä. Yhdistyksen etu on, että alueella on paikallislehti. Positiiviset yritysuutiset ja tapahtumat, jossa he ovat mukana näkyy ja kuuluu. Heillä on yhtenäiset takit ja paidat, joilla yhdistys saa näkyvyyttä. Viestinnässä he käyttävät myös yhtenäistä ilmettä.

Pitkäjänteinen työ on tehnyt yrittäjät näkyväksi osaksi kunnassa. Tapahtumat, joita yhdistys on järjestämässä tai yhteistyökumppanina esim. Vappu, Koko Perheen talvitapahtuma, Uuden Vuoden ilotulitus.

Koko perheen talvitapahtuma keräsi viime vuonna 3000 osallistujaa, joka on hyvä määrä 12000 asukkaan kunnassa. He ovat määrätietoisesti vieneet kouluihin asennetta, aina kannattaa yrittää.