30.9.2020 klo 18:13
Uutinen

Iloranta – maaseudun ja luonnon parantava voima

Hauhon Iloranta on tarjonnut maatilamatkailun palveluja jo 4 sukupolven ajan. Seitsemän vuotta sitten sukupolvenvaihdoksen jälkeen Samu Lescelius alkoi pyörittämään kotitilaa. Hyvinvointi- ja liikunta-alan ammattilaisen käsissä Ilorannan liiketoiminta on kehittynyt uudenlaiseen suuntaan.

Hauhon Yrittäjät/ Yritysuutiset/ Katri Ahonen

Koronakevään hiljaisuuden alkaessa Samu Lescelius tarjosi palveluna etätyömahdollisuutta täysihoidolla maaseudulla. Aikuisille ja lapsille järjestettiin erilaisia liikunta-aktiviteetteja ja samalla oli mukava istahtaa Ilorannan valmiiseen herkkupöytään useamman kerran päivässä.

– Kevään kokeilu oli todella onnistunut ja tarjoamme asiakkaille etätyömahdollisuutta uudelleen syksyllä. Työhön voi keskittyä paremmin maaseudun rauhassa. Asiakas voi keskittyä työn tekemiseen ja rentoutumiseen, me hoidamme kaiken muun. Niinpä ylimääräinen stressi jää pois, kertoo Samu Lescelius.

Luonnon rauhassa monipuolisesti palveluja ja huipputapahtumia

Ilorannan tila on tarjonnut matkailijoille majoitusta jo vuodesta 1937. Matkailualan ja kysynnän kasvaessa perhe keskittyi majoitusbisnekseen ja vuokrasivat kotitilan ympäriltä olevat pellot.

Nykyään sukutila tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia, kuten johtajaretriitti, leirikoulu, ja hyvinvointi-, sportti-, seniori- sekä koulutustapahtumia. Palveluita on yksityishenkilöille, että yrityksille. Asiakkaat ovat ympäri maailman, Hämeenlinnasta lähtien aina Ranskaan saakka.

– Tammikuussa alkaa Johtajaretriitti 2021, joka kestää kokonaisuudessaan vuoden. Tapaamme 4 kertaa vuoden aikana ja majoitus on järjestetty kahdeksi yöksi täysihoidolla. Viikonloput on aina pyhitetty palautumiselle ja levolle, siksi tämä tehdään sunnuntain ja perjantain välisinä päivinä. Retriitissä luennoi huippuasiantuntijoita, kuten muun muassa aivotutkija Minna Huotilainen sekä juontaja Susanna Laine. Aikatauluun on varattu aikaa myös liikunnalle, saunomiselle ja yrittäjätarinoille.

Hiljenevällä hetkellä varaudutaan tulevaisuuteen

Kesä ja alkusyksy olivat kiireistä aikaa Ilorannassa. Erityisesti kesä oli vilkkain moneen vuoteen. Yritys työllistää ympärivuotisesti 8 henkilöä, mutta kesäsesonkina tilalla häärää tuplamäärä tekijöitä. Syksyllä järjestettävät leirikoulut peruuntuivat ja asiakkaita on ollut rauhallisempaan tahtiin. Lescelius katsoo siitä huolimatta positiivisesti tulevaisuuteen.

– Saimme hallituksen myöntämää yleistukea ja ravintolatukea. Lisäksi saimme Business Finlandin kehittämistukea, jolla voi suunnitella lisää majoitustiloja luonnon keskelle, iloitsee Lescelius.

Hauhon yrittäjien hallituksessa mukana oleva Lescelius arvostaa Yrittäjäjärjestön tukea sekä kokee yhdessä tekemisen isoksi asiaksi.

Tykkään olla yrittäjä, vaikka aina se ei olekaan helppoa. Yrittäjyydessä on oma vapaus sekä olet vastuussa tekemästäsi työstä ja työn laadusta, sanoo ylpeänä Samu Lescelius.

Ilorantaan pääset tutustumaan tästä:

https://iloranta.fi/