27.2.2024 klo 08:06
Uutinen

Intohimona uni ja jaksaminen 

Uniaika Oy:n yrittäjä Sari Kapanen vastaanotti vuoden 2024 Yksinyrittäjä-tunnustuksen kaupunginjohtaja Soile Lahden aamupuurotilaisuudessa 27.2.2024. – Uniaika on menestynyt edelläkulkija omalla toimialallaan. Yrittäjä on halunnut kehittää terveydenhuollon palvelua ja hypännyt rohkeasti julkisen terveydenhuollon piiristä yrittäjäksi toteuttamaan visiotaan palvelun laadusta, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Henna Stockås palkitsemisen perusteista. Kuopion Yrittäjät on luovuttanut Yksinyrittäjä -tunnustusta vuodesta 2012 alkaen.

– Perustin yrityksen vuoden 2019 lopulla. Korona-aika oli tietysti haasteellinen, mutta ohjasi yrityksen toimimaan myös etänä, avaamaan etävastaanoton. Tästä syystä yritykselläni on asiakkaita koko Suomen alueelta, suurin osa Kuopion ulkopuolelta, kertoo Sari Kapanen.  

Apua uniapnean ja väsymyksen hoitoon 

Uniaika tarjoaa paitsi uniapneatutkimuksia, myös laitteet uniapnean hoitoon verkkokaupasta. Unettomuuden ja väsymyksen hoitoon Sari Kapanen tarjoaa ohjausta, kursseja ja luentoja sekä Kuopiossa Neurosonic -rentoutushoitoa.  Sari on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri, mutta opiskelee nyt psykoterapeutiksi Tampereen yliopistossa pystyäkseen palvelemaan asiakkaitaan kokonaisvaltaisemmin. 

– Työn suola on ilman muuta asiakkaat ja asiakastyön monipuolisuus. On hienoa nähdä onnistumisia, ja auttaa ihmisiä. Kun asiakkaan unta saadaan parannettua, paranee myös päivävireys, ja koko elämänlaatu, sanoo Sari Kapanen.  

Luvan varaista toimintaa 

Hyvinvointialueiden tulo toi Uniajalle lisää asiakkaita. Sari Kapanen kertoo, että julkisella puolella on pitkät jonot, eivätkä kaikki univaikeuksista kärsivät pääse julkiselle puolelle hoitoon. Toisaalta taas unettomuudesta tai huonosta unesta syystä tai toisesta kärsiviä on yhä enemmän. Yrityksen toiminnan tulevaisuuden Sari näkeekin valoisana ja mielenkiintoisena.  

Uniajan kilpailijoita ovat lähinnä isot lääkärikeskukset, yksityistä toimintaa alalla on vähemmän. Sari Kapanen kertoo toiminnan olevan luvan varaista ja perustuvan tutkittuun tietoon. – Uniajan toiminta perustuu vankkaan koulutus- ja kokemustaustaan. Toiminnassa noudatetaan ilman muuta terveydenhuollon ohjeistuksia ja lainsäädäntöä. Myös asiakkaiden tietoturvaan on panostettu, Sari kertoo.  

Tästä pääset näkemään Sari Kapasen haastatteluvideon!

Katso aiemmin palkitut vuoden Yksinyrittäjät tästä