12.9.2017 klo 22:25
Uutinen

IPhone 8 esiteltiin – Tässä kaikki mitä Applen uutuuspuhelimesta tarvitsee tietää

Applen uusin iPhone maksaa Suomessa vähintään 829 euroa. Hieman yllättäen laite tulee myyntiin vain kahdella muistivaihtoehdolla.

Apple on esitellyt odotetusti iPhone 8:n julkistustilaisuudessa upouudessa pääkonttorissaan Cupertinossa Los Angelesissa.

Puhelin tulee ensimmäisillä markkinoilla myyntiin 22. syyskuuta. Saatavuus Suomessa selviää piakkoin.

Mitä se maksaa?

IPhone 8 tulee Suomessa myyntiin lähiviikkoina 829 euron alkaen-hinnalla. Saataville tulee kaksi muistivaihtoehtoa, 64 ja 256 gigatavun versiot. Niistä jälkimmäinen maksaa 999 euroa.

Isomman iPhone 8 Plus -älypuhelimen hinta alkaa 939 eurosta. Isommalla 256 gigatavun muistilla varustetun Plus-mallin hinta on 1109 euroa.

Mitä uutta?

Ulkoisesti iPhone 8 eivät eroa ulkoisilta mitoiltaan edeltäjästään. Uutta on takaosan lasipinta, joka mahdollistaa langattoman latauksen. Näyttökoot ovat entisellään: iPhone 8:ssa on 4,7-tuumainen näyttö ja isommassa Plus-mallissa 5,5-tuumainen. Näyttötekniikka on kuitenkin uudistunut, sillä uusissä iPhone-malleissa on iPad Pro -tableteista tuttu True Tone -ominaisuus. Sen ansiosta näytön luettavuus paranee kirkkaassa valaistuksessa.

Molemmat mallit ovat edeltäjänsä tavoin vesitiiviitä. Laitteet tulevat myyntiin harmaan, hopean, ja kullan värisinä.

Puhelinten prosessoritehoa on kasvatettu uudella järjestelmäpiirillä. Laitteissa on myös uusi grafiikkasuoritin.

Millaiset kamerat?

IPhone 8:ssa on 12 megapikselin takakamera, joka on varustettu optisella kuvanvakaimella. Plus-mallissa on edeltäjän tapaan kaksoiskamera. Kameratekniikka laitteissa on parantunut muun muassa automaattitarkennuksen nopeuduttua. Videokuvaajat saattavat ilahtua 4K-kuvaustilasta 60 kuvan sekuntinopeudella.

Lisätty todellisuus tulee

Apple on kehittänyt iPhone 8:n kameran lisätyn todellisuuden sovelluksia silmällä pitäen. Kameroiden avulla puhelimella voi pelata uudenlaisia lisättyä todellisuutta (augmented reality) tukevia pelejä ja käyttää tekniikkaa tukevia muita sovelluksia. AR-teknologiaa varten iPhone 8:ssa on parannettu kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi