2.8.2017 klo 11:06
Uutinen

IPhonelle tulee pian uutta käyttöä: Applen lähimaksu Suomeen tänä vuonna

Suomessa suosioon noussut lähimaksaminen onnistuu piakkoin myös Applen älypuhelimella.

Useimmissa uusissa älypuhelimissa on nykyisin nfc-siru, joka mahdollistaa muun muassa lähimaksamisen viemällä puhelimen lähelle toimintoa tukevaa maksupäätettä. Kyseiset päätteet ovat yleistyneet Suomessa nopeasti, mikä näkyy myös lähimaksamisen suosiossa. Äskettäin kerroimme, että lähimaksaminen on yleistynyt kaiken ikäisten suomalaisten keskuudessa.

Jatkossa lähimaksaminen onnistuu Suomessa myös iPhonella, sillä Apple on laajentamassa Apple Pay -palvelun uusiin maihin. Suomen lisäksi mukana ovat muun muassa Ruotsi ja Tanska. Applesta kerrotaan, että palvelu lanseerataan loppuvuoden aikana.

IPhonen ohella Applen lähimaksupalvelu toimii myös Apple Watch -älykellolla. Näin ollen älykello saa pitkään odotetun toiminnallisuuden, joka voi piristää kellojen myyntiä.

Applesta kerrotaan, että lähimaksun suosio on ollut suurinta Yhdysvaltojen ulkopuolella. Rapakon takana nfc-maksaminen ei ole yleistynyt samassa mittakaavassa, koska maksupäätteiden tekniikka ei ole vielä samalla tasolla.

Apple Pay on kasvanut nopeasti merkittäväksi maksuteknologiaksi. Applen mukaan se kattaa noin 90 prosenttia kaikesta mobiilimaksutapahtumista maailmassa.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi