19.5.2021 klo 13:15
Uutinen

Irina Nurmi Smooth it Oy:stä on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä

Vuoden 2021 nuori yrittäjä on turkulainen, 29-vuotias Irina Nurmi Smooth it Oy:stä. Vuodesta 2015 yrittäjänä toiminut Nurmi löysi yrittäjyyden sattumalta välipalabaari-ideasta syntyneen opiskelijaprojektin kautta.

Vuonna 2014 Turun ammattikorkeakoulussa opiskelleet Irina Nurmi ja Lina Toivonen kehittivät idean smoothie-baarista, joka sijaitsisi keskellä kauppaa, tässä tapauksessa K-Citymarket Kupittaata, jossa Nurmi ja Toivonen tuolloin myös työskentelivät opintojen ohessa. Kauppias Hannu Aaltosen innostuttua ideasta päättivät nuoret naiset kokeilla siipiään yrittäjyyden maailmassa. Näin syntyi Smooth it, jota Nurmi kuvailee työn lisäksi myös elämäntavaksi.

Alun perin Irina ei ollut suunnitellut ryhtyvänsä yrittäjäksi, vaikka olikin jo aiemmin huomannut olevansa yrittäjähenkinen ihminen. Tämä näkyi hänessä ennen kaikkea kekseliäisyytenä ja haluna kehittää sekä viedä asioita eteenpäin. Nurmi kertoo myös ihailleensa yrittäjyyttä lapsuudesta saakka isänsä työn kautta.

– Nyt en voisi kuvitella itseäni missään muussa ammatissa. Parasta on, kun voin nähdä miten yrityksen mukana kehitän itseäni ja koko muuta tiimiä, sanoo Nurmi.

Nykyisin Nurmi johtaa yritystä yksin ja Smooth it on laajentanut toimialuettaan. Helsingin seudulla Smooth it:llä on piste 19:sta eri K-kaupassa ja 3 pistettä Turussa.Yksi iso unelma on myös toteutumassa, kun Smooth it pääsee laajentamaan Turussa toimintaansa avaamalla ensin 3.6. uuden pisteen K-Supermarket Centrumiin. Kaupoissa tapahtuvan myynnin lisäksi yrityksen liiketoimintaan kuuluu myös suoramyynti yrityksiin cateringinä ja take-awayna. Vaikka koronavuosi vähensikin yritysmyyntiä, on Smooth it Oy tehnyt kaikesta huolimatta tulosta.

– Haastavan vuoden jälkeen tämä palkinto tuntuu erityisen ansaitulta. Vuosi pakotti porukkamme kehittämään toimintaa uudella tavalla ja pitämään entistä tiukemmin kiinni tärkeistä arvoistamme; maku, laatu ja tuoreus. Näin voimme pärjätä myös tulevaisuuden kilpailussa, toteaa Nurmi.

Eniten Nurmi kiittelee sitoutunutta henkilökuntaansa, jotka ovat olleet avainasemassa yrityksen kehityksessä alusta asti ja vaikuttaneet omalta osaltaan siihen, miltä Smooth it näyttää tänä päivänä. Yritys työllistää merkittävän määrän nuoria tulevaisuuden lupauksia, jotka Nurmi kertoo ottavansa mukaan niin tuotekehitykseen kuin markkinoinnin ideointiin. Yrittäjyydestä haaveilevia nuoria Nurmi kannustaa toteuttamaan villeimmätkin ideansa rohkeasti.

– Usko omiin unelmiisi ja tartu mahdollisuuksiin ympärilläsi. Sinun on oltava valmis antamaan kaikkesi ja ottamaan selvää asioista. Älä pelkää epäonnistumisia ja ole valmis muuttumaan itsekin jatkuvassa murroksessa yrityksesi mukana, kannustaa Nurmi.

Koronatilanteesta johtuen julkistamistilaisuus järjestettiin keskiviikko-aamupäivällä pääosin etänä Facebook-livelähetyksenä yhteistyökumppani Fennian Turun tiloissa. Palkinnon jakoi Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Ramanda Andersson.

– Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta näki Smooth it Oy:llä jatkuvia menestymisen edellytyksiä. Valintaa tuki myös hyvä taloudellinen pohja sekä innostava kasvutarina yrityksen takana, kertoo Andersson.

Vuoden nuorta yrittäjää onnittelivat myös Marianne Rantanen sekä Antti Kuljukka Fenniasta.

– Haluamme toivottaa Irinalle onnea myös valtakunnalliseen kilpailuun. Suurella sydämellä seuraamme Irinan yrittäjätarinaa ja uran kehitystä nuorena yrittäjänä, konsernijohtaja Kuljukka onnittelee.

Irina Nurmi on Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun alueellinen voittaja. Nurmi tavoittelee paikkaa valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa, johon valitaan kolme alueellista vuoden nuori yrittäjä -voittajaa. Voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen.

Valtakunnallinen voittaja palkitaan 24.-25.9 järjestettävillä valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä.

Irina Nurmea Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun ehdotti Turun Yrittäjät.