23.6.2021 klo 10:21
Uutinen

Irina Nurmi Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finaaliin

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finaaliin ylsivät shop-in-shop välipalakonseptia luotsaava Smooth it Varsinais-Suomesta, kattomarkkinoilla toimiva Järki-Saneeraus Hämeestä ja rakentamisen laadunvarmistusta tekevä Vertia Helsingistä.

Vuoden nuori yrittäjä 2021 -kilpailun finaaliin ylsivät Irina Nurmi (s. 1992) yrityksellä Smooth it Oy Varsinais-Suomesta, Topi Jokinen (s. 1988) ja Heikki Jussila (s. 1989) yrityksellä Vertia Oy Helsingistä ja Eerik Säkkinen (s. 1991) yrityksellä Järki-Saneeraus Oy Hämeestä. Kilpailuun ilmoitettiin reilu 400 nuorta yrittäjää eri puolilta Suomea.

– Vastuullisuus, uudenlainen johtaminen, riskinotto ja innovatiivisuus omalla toimialalla korostuvat tämän vuoden finalisteissa, verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen Yrittäjistä iloitsee.

– Finalistit edustavat eri kokoisia työnantajayrittäjiä, osalla heistä on pitkä kokemus ja osalla vasta muutama vuosi yrittämistä takana. Nuoret yrittäjät ovat heterogeeninen ryhmä siinä missä muutkin yrittäjät, mutta intohimo omaan tekemiseen, arvostus työntekijöitä kohtaan ja kasvunnälkä yhdistää jokaista finalistia, Manai kertoo.

Irina Nurmi satsaa tarkkaan hiottuihin makuyhdistelmiin ja ainutlaatuiseen konseptiin

Vuonna 2014 Turun ammattikorkeakoulussa opiskelleet Irina Nurmi ja Lina Toivonen kehittivät idean smoothie-baarista, joka sijaitsisi keskellä kauppaa – tässä tapauksessa K-Citymarket Kupittaata – jossa Nurmi ja Toivonen tuolloin myös työskentelivät opintojen ohessa. Kauppiaan innostuttua ideasta nuoret päättivät kokeilla siipiään yrittäjinä. Näin syntyi Smooth it, jota Nurmi kuvailee työn lisäksi myös elämäntavaksi.

Nykyisin Nurmi johtaa yritystä yksin, ja Smooth it on laajentanut toimialuettaan: Helsingin seudulla myyntipisteitä on 21 ja Turussa kymmenen.

Yritys työllistää nuoria tulevaisuuden lupauksia, jotka Smooth it ottaa mukaan niin tuotekehitykseen kuin markkinoinnin ideointiin. Kaupoissa tapahtuvan myynnin lisäksi yrityksen liiketoimintaan kuuluu myös suoramyynti yrityksiin cateringinä ja paikalle kuljetettuna. Vaikka koronavuosi vähensi yritysmyyntiä, on Smooth it Oy tehnyt kaikesta huolimatta tulosta.

Raati näki Smooth itissa paljon menestysmahdollisuuksia ainutlaatuisen konseptin vuoksi.. Valintaa tuki myös hyvä taloudellinen pohja sekä innostava kasvutarina. Smooth it on pärjännyt poikkeuksellisen hyvin pienenä toimijana keskellä koronakriisiä.

Yrityksen liikevaihto

1.1.-31.3.2020 Irina Nurmi Tmi: 129 169

1.4.-31.12.2020 Smooth it Oy: 365 684

Yrityksen työntekijöiden määrä omistajan/-ien lisäksi

2020: 15

2019: 10

2018: 6

Voittajakolmikko palkitaan 30 000 eurolla

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat

  • yrittäjä Douglas Castro, vuoden 2020 voittaja, Darkglass Electronics Oy
  • yrittäjä Jenni Parpala, Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja, Kiffel Oy
  • yrittäjä Jyrki Hakkarainen, varapuheenjohtaja, Suomen Yrittäjät, Kiskon Laki Oy
  • yrittäjä Sam Nieminen, Yksityisyrittäjäin Säätiö, SGN Group Oy
  • kehittämispäällikkö, Hannamari Heinonen, Suomen Yrittäjät

Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnallisen kilpailun kolmen parhaan palkitsemista yhteensä 30 000 euron suuruisella summalla. Alueellisten alkukilpailujen voittajien palkitsemiseen säätiö osoitti 1 500 euron suuruisen tuen kullekin alueelle.

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 25.9. Jyväskylässä. Finalistit osallistuvat myös paneelikeskusteluun Jyväskylän Paviljongissa 24.9.

Lisätietoja:

Yrittäjäpäivät

verkostopäällikkö Aicha Manai, Suomen Yrittäjät, p. 044 555 3220, aicha.manai@yrittajat.fi

Kuva: Tapio Auvinen