29.10.2017 klo 16:11
Uutinen

Isojoen Vuoden Yritys 2017 on Meteora Oy

Isojoen Yrittäjien vuosikokous ja pikkujoulut pidettiin la 28.10.2017 Kodesjärven Toukolassa. Sääntömääräisten asioiden ohella vuosikokouksessa palkittiin Vuoden Yrittäjä sekä jaettiin järjestöansiomerkkejä.

Tänä vuonna 55 vuoden iän saavuttava Isojoen Yrittäjät piti sääntömääräisen vuosikokouksensa lauantaina 28.10.2017 Kodesjärven Toukolassa.

Tilaisuuden aluksi kuultiin kuntatason terveisiä kunnanjohtaja Linda Leinoselta. Leinonen kertoi Isojoen kunnan taloudesta, talousarviosta sekä erityisesti sote-puolen asioista. On toiveissa, että Isojoelle saadaan lääkäripalvelu ja asian olisi tarkoitus ratketa kohtapuoliin. Mitä sote- ja maakuntauudistukseen tulee, on Suupohjan kannalta edullista, että Leinonen on valittu Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajaksi.

Linda Leinosen alustus
Isojoen kunnanjohtaja Linda Leinonen pitää alustustaan yrittäjien paikallisyhdistyksen vuosikokouksessa. Kuvassa myös yhdistyksen sihteeri Tomas Ruotsalainen ja puheenjohtaja Anna Alakortes.

Varsinaisista kokousasioista mainittakoon, että jatkossa toivottiin enemmän yhteistä toimintaa Suupohjan yhdistysten kesken, esimerkiksi yhteistä seutukunnallista yrittäjäjuhlaa. Sekä tietenkin yhteistyötä yli maakuntarajojen, lähimpien naapurikuntien yhdistysten kanssa.

Anna Alakortteen luopuessa yhdistyksen puheenjohtajuudesta valittiin hänen tilalleen vuodelle 2018 Erkki Syväoja. Anna jatkaa varapuheenjohtajana.

Hallituksen jäsenissä tapahtui pari vaihdosta. Matti Jaakkola oli valmistellut tilalleen uudeksi jäseneksi Jari Luoman, joka valittiin. Tomas Ruotsalainen jäi pois hallituksesta, mutta jatkaa sihteerinä. Hänen tilalleen valittiin Jukka Pitkäranta, joka on viimeksi ollut varapuheenjohtaja. Hallituksessa jatkavat Arto Peltomaa, Merja Pitkäranta, Jiri Ruotsalainen, Juho Pihlajaviita ja Antti Herrala.

Toiminnantarkastajissa siirryttiin yhden tarkastajan malliin ja tehtävään valittiin pankinjohtaja Marja Savioja. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien hallitusedustajaksi valittiin Erkki Syväoja.

Tilaisuudessa muistettiin kahta tänä vuonna 50 vuotta täyttävää eli Jukka Pitkärantaa ja Ari-Pekka Halkolaa.

Vuosikokouksessa muistettiin tänä vuonna 50-vuotta täyttäviä.
Tomas Ruotsalainen ja Anna Alakortes ovat luovuttaneet lahjat tasavuosikymmeniä tänä vuonna juhliville jäsenille (Ari-Pekka Halkola ja Jukka Pitkäranta).

Vuoden luottamushenkilönä puheenjohtaja palkitsi Matti Jaakkolan.

Koska vietämme juhlavuotta, oli järjestötyössä ansioituneille hankittu järjestöansiomerkkejä. Hopeisen merkin (väh. 10 v) saivat Reija Haapanen, Matti Jaakkola ja Sirpa Kangas. Pronssisen merkin (väh. 5 vuoden toiminta) saivat Anna Alakortes, Juho Pihlajaviita, Merja Pitkäranta ja Jiri Ruotsalainen.

Ansiomerkit 2017
Järjestöansiomerkkien saajat Reija Haapanen ja Matti Jaakkola (hopea) sekä Juho Pihlajaviita, Merja Pitkäranta, Jiri Ruotsalainen ja Anna Alakortes (pronssi). Hopeisen merkin sai lisäksi Sirpa Kangas (ei kuvassa).

Vuoden Yrityksenä palkittiin Meteora Oy. Perusteluina valinnalle hallituksella oli mm. seuraavat seikat:

Meteora Oy on tehnyt mittavan laajennuksen kuluvan vuoden aikana. Lisäksi Meteora sai kesällä erityismaininnan Suupohjan Kasvupolku -kisassa. Meteoran toiminta on erittäin monipuolista, mikä entisestään korostuu, kun palvelut suhteutetaan paikkakuntamme kokoon. Yritys tarjoaa kahvilatoiminnan lisäksi mm. autohuoltoa ja -pesua sekä Matkahuollon ja Veikkauksen palveluita. Meteora on tärkeä myös kuntalaisten tapaamispaikkana ja sinne voi muitta mutkitta poiketa kahville sekä vaihtamaan kuulumisia. Palvelu on aina ystävällistä ja iloista. Yritys on vakiinnuttanut toimintansa, sillä se juhli vastikään ensimmäistä kymmenvuotistaivaltaan.

Varsinaisen kokouksen jälkeen siirryttiin pikkujoulutunnelmiin. Lauha Catering oli loihtinut erinomaisen jouluillallisen. Paikalla oli mukavasti yrityksiä ja osa järjesti samassa tilaisuudessa henkilökunnan pikkujoulut, joten väkeä oli oikein mukavasti.

Teksti ja kuvat: Reija Haapanen (paitsi ansiomerkkikuva: Kimmo Lehtinen).