12.6.2017 klo 20:59
Uutinen

Isojoen Yrittäjien puheenjohtajan terveiset Kunnallisjohdon seminaarista

Terveisiä Kunnallisjohdon seminaarista Oulusta!

Tässä uudessa puheenjohtajan pestissäni olen huomannut, miten tärkeää on osallistua erilaisiin koulutuksiin ja seminaareihin. Näistä saa paljon eväitä omaan luottamustehtäväänsä sekä luonnollisesti myös omaan työhön.

Osallistuin Kunnallisjohdon seminaariin nyt ensimmäistä kertaa. Oulussa oli koolla ennätysyleisö, yli 950 osallistujaa: yrittäjävaikuttajia, kunnallisjohtoa ja muita kunta-alan toimijoita. Suupohjasta mukana oli Isojoen lisäksi edustaja vain Kaskisista. Etelä-Pohjanmaan aluetapaamisessa olikin sitten enemmän väkeä. Keskustelua käytiin erilaisista yhteistyön muodoista, varsinkin Ähtärin pandat ja niiden hyödyntäminen herättivät keskustelua.

Eniten itseeni teki vaikutuksen hallitusammattilainen Anne Korkiakoski puheenvuorossaan markkinoinnin tärkeydestä sekä Vaalan kunnanjohtaja Tytti Määttä, joka piti loistavan puheenvuoron pienten kuntien elinmahdollisuuksista tulevaisuuden Suomessa. Tätä sivusi loistavasti digitalisti Ville Tolvanen, jonka ajatukset siitä, miten ja missä tulevaisuudessa töitä tehdään, menevät mainiosti yksiin omieni kanssa. Varmasti on miellyttävämpää työskennellä vaikkapa omalla laiturilla tunkkaisen toimiston sijaan? Tämä myös saattaa tulevaisuudessa tehdä tällaisista pienistä maaseutukunnista vetovoimaisia. Kaupungeista tullaan takaisin maalle, luonnon rauhaan, hektisestä elämänrytmistä rauhallisempaan.

Näiden erilaisten seminaarien ja koulutusten parasta antia ovat kuitenkin kaikki uudet tuttavuudet! On kiva tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia erilaisista asioista. Kiitos seurasta varsinkin kunnanjohtajamme Linda Leinonen ja kunnanhallituksen pj. Jukka Vainionpää!

Tapaamisiin,

Anna Alakortes

puheenjohtaja, Isojoen Yrittäjät

(Kuvassa toripoliisin kanssa vasemmalla Isojoen kunnanjohtaja Linda Leinonen ja oikealla allekirjoittanut)