4.9.2020 klo 08:00
Uutinen

Italian muotia anopilta miniälle

Naisten erikoisvaateliike Delizia on huolehtinut hämeenlinnalaisten naisten vaatetuksesta jo 30 vuotta. Käytyään lävitse Sukupolvenvaihdoksen, seisoo tämä yritys samoilla laakereilla kuin avajaispäivänään Keskustalon Kauppapihalla.

Hämeen Yrityssanomat | Katri Ahonen

Rakkaus ja merkitys Italiaa kohtaan olivat Leena Pernun liikeidean lähtökohtana. Asiakkaille on alusta asti tarjottu laadukkaita ja persoonallisia vaatteita sekä asusteita. Yritys on alusta asti maahantuonut itse tuotteensa.

Hienon pitkän yrittäjänuran jälkeen Leena Pernu nimesi poikansa avovaimon Delizian taustalla toimivan Nodo Oy:n johtoon. Johanna Falck aloitti yrittäjänuransa kolme vuotta sitten.

– Leena käy minua edelleen erittäin mielellään auttamassa, jos tarvitsen tuuraajaa tai vapaapäivää, iloitsee Johanna Falck

Omaa maahantuontia – ostoreissut toistaiseksi etänä

Johanna matkustaa Italiaan tekemään liikkeen ostot normaalisti vähintään kaksi kertaa vuodessa. Myyntiin tulevat mallistot ostetaan sesonkien välissä, maalis- ja syyskuussa.

– Haluamme tarjota asiakkaille vaatteita, jotka erottuvat massatuotannosta. Mahdollisimman paljon tuotannosta tapahtuu Italiassa.

Kevään matka peruuntui rajoitusten vuoksi. Pohjois-Italiassa suljettiin paikkoja maaliskuun alussa ja tilanne tuntuu konkreettiselta Johannalle vieläkin. Osa tilauksista on auki edelleen, koska joillakin toimittajista on ollut tuotanto- ja toimitusongelmia.

– Yhteistyö ja kontaktointi rajoituksista huolimatta on toiminut hyvin netin välityksellä. Tukkuliikkeet ovat lähettäneet uusista mallistoista kuvia ja katalogeja, joista voi tilaukset tehdä. Tuotanto on osalla pysähtynyt kokonaan, mutta onneksi olen saanut myönteisiä viestejä joidenkin tuotantojen aloittamisesta. Syyskuun matkankin olen perunut riskien vuoksi.

Johanna on varovaisen positiivinen tulevan syksyn suhteen. Kevät oli myynnin suhteen hiljaista, mutta kesäkuun jälkeen tilanne on normalisoitunut. Rajoitusten hellittäessä on asiakasvirtaa näkynyt lähes normaaliin tapaan.

– Yrittäjätuttujen ja ystävien kanssa on ollut aikaa pitää yhteyttä ja tukea toinen toisiamme. Tuki on tärkeää varsinkin, kun työskentelee päivät yksin.

Sopeudu ja verkostoidu

Johanna haki Nodo Oy:lle yritystukia kevään aikana ja suunnittelee verkkokauppaa.

– Pääasia meille on tämä kivijalkaliike, jossa saamme asiakaskontaktit. Osa asiakkaistamme on kulkenut rinnallamme koko 30 toimintavuotemme ajan. Omaa liiketoimintaa pitää sopeuttaa tilanteen mukana. Liityin yrittäjäjärjestöön saadessani sieltä myönteisen yhteydenoton. Olin jo aiemmin miettinyt liittymistä. Olen saanut korona-aikana vertaistukea ja hyödyllisiä artikkeleita sekä ohjeita. Suosittelen jäsenyyttä muillekin yrittäjille, koska yrittäjäjärjestöstä saa tietoa ja neuvoja helposti.