7.12.2017 klo 11:45
Uutinen

Jäitkö kaipaamaan Saabin suosikkimallia? Se tulee taas, tällä kertaa Kiinasta

Saab 9-3 oli yksi ruotsalaismerkin suosituimpia automalleja vuosina 2003-2014. Nyt malli tekee paluun kiinalaisena versiona. Muotoiluun on tehty vain pieniä muutoksia.

Vaikka uusi Saab valmistetaan Kiinassa, sen takana on kiinalaisyhtiö Nevs. Lyhenne tulee sanoista National Electric Vehicle Sweden. Nimensä mukaisesti yhtiö keskittyy tuomaan markkinoille sähköautoja. Osa auton voimansiirtolaitteista suunnitellaan Ruotsissa.

Kiinalainen versio tulee myyntiin täyssähköisenä versiona ja se kohdistetaan kyydinjakoyrityksille. Nevsin mukaan auton akuissa riittää potkua 300 kilometrin ajoon ennen lataustarvetta. Autoa myydään myös yksityisasiakkaille, mutta saatavuus on vielä epäselvä.

Nevsin tavoitteena on saada auto laajalti käyttöön autonvuokrausyrityksille. Aikaisemmin yhtiö on kertonut, että se on saanut tuhansia ennakkotilauksia Kiinasta.

Vähäisiä muutoksia

Nevs ei ole tehnyt merkittäviä muutoksia auton muotoiluun. Konepeltiä on korotettu hieman ja etusäleikkö on uudistettu.

Auton sisällä entisen Saabin tunnusmerkit ovat selvästi havaittavissa. Ohjauspyörä on kuitenkin uudistettu, samoin käsijarrun kahva. Kojelaudassa on nyt digitaalinen mittaristo. Nevs on lisännyt autoon internet-yhteyden, jonka kautta auto on päivitettävissä.

Valmistaja tuo jatkossa neljä muutta automallia, jotka on rakennettu 9-3:n alustalle. Luvassa on muun muassa katumaasturi.

Lähteet: Kauppalehti, Tekniikan Maailma

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi