22.11.2018 klo 12:03
Uutinen

Jälleen lunta tupaan Windows 10 -päivittäjille: Näin tarkistat, koskeeko ongelma sinua

Windows 10:n asennuksessa voi ilmetä ongelmia yhteensopimattomien ajurien takia.

Microsoft on syksyn aikana tarjonnut asennettavaksi Windows 10 -päivitystä, mutta se on tuonut mukanaan myös koko joukon ongelmia. Viimeisin niistä voi estää Windows 10 October 2018 Update -päivityksen asentamisen tietyillä tietokoneilla. Ohjelmistojätti on tiedottanut asiasta ja valmistelee parhaillaan korjausta.

Syyksi Microsoft kertoo yhteensopimattomat ajurit, joita se on ilmeisesti vahingossa päästänyt ladattavaksi. Kyseiset ajurit eivät ole yhteensopivia Windows 10:n uusimman version kanssa ja voivat estää asennuksen suorittamisen loppuun. Microsoft ei ole vielä kertonut, koska se saa valmiiksi korjauksen.

Ongelmia voi kuitenkin tulla eteen myös jo asennetun Windows 10:n kanssa silloin, kun yhteensopimattomilla ajureilla varustettu tietokone on yhdistetty ulkoiseen näyttöön. Käyttäjät ovat raportoineet muun muassa ääniongelmista.

Muun muassa Mobiili.fi on julkaissut ohjeet, miten käyttäjä voi tarkistaa mahdollisen ajuriongelman tietokoneessaan. Ongelmat koskevat Windows 10:n versiota 1809. Ongelmatapauksissa Microsoft kehottaa ottamaan yhteyttä asiakaspalveluunsa.

Tarkista näin:

  1. Avaa Windows-tietokoneen Laitehallinta
  2. Avaa Näyttösovittimet
  3. Avaa Intel HD Graphics
  4. Avaa kohta Ohjain/Driver
  5. Tarkista ohjaimen versio
  6. Jos ohjaimen versio on 24.20.100.6344 tai 24.20.100.6345, se ei ole yhteensopiva uusimman Windows 10 -version kanssa.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi