7.11.2018 klo 14:04
Uutinen

Jämsän Seutu: Yrittäjä osti puolivahingossa linnan – ”Eiköhän sinne jotain toimintaa keksitä”

Lasse Saarenpää teki eräänä lauantai-iltana tarjouksia huutokaupassa polttoleikkauspaikasta, porakoneesta, keittiönkaapeista sekä jämsänkoskelaisesta kivilinnasta. Kaupat tulivat keittiönkaapeista ja viisikerroksisesta kivilinnasta.

Tuurissa toimiva Laten Kone Oy:n yrittäjä Lasse Saarenpää on ostanut Jämsänkoskella sijaitsevan Ilveslinnan – vähän vahingossa.

Saarenpää palkittiin Vuoden nuori Yrittäjä -palkinnolla tänä syksynä. Laten Kone on toiminut 20 vuotta.

Yrityksensä nimissä huutokauppaan osallistunut Saarenpää teki lauantaina tarjouksia polttoleikkauspaikasta, porakoneesta ja keittiönkaapeista sekä Ilveslinnasta. Käteen jäi linna ja keittiönkaapit.

Rakennus on kenraali Rudolf Waldenin vuonna 1937 rakennuttama kivilinna, joka on toiminut seuraintalona, juhlatilana ja sotasairaalaana. Linna on viisikerroksinen kivitalo, jossa on 30 huonetta ja suuri juhlasali, Huutokaupat.comin ilmoituksessa kerrotaan.

Jämsän Seutu kertoo, että Ilveslinnaa on huutokaupattu jo kertaalleen aikaisemmin 212 000 euron kauppahinnalla. Tuolloin ostaja kuitenkin vetäytyi kaupasta.

Tällä kertaa kaupat syntyivät.

Saarenpää maksoi kivilinnasta 151 000 euroa. Jämsän Seutu -lehden haastattelussa Saarenpää kertoo, ettei muistanut edes tehneensä tarjousta ennen kuin kiinteistövälittäjä soitti.

– Tämä oli heräteostos. Samalla hinnalla saa Seinäjoelta rivitalokaksion, hän kertoo.

Huutokaupat.comin ilmoituksessa kerrotaan, että Ilveslinnan tilat sopivat monimuotoisen liiketoiminnan harjoittamiseen. Saarenpää ei vielä tiedä, mitä Ilveslinnalle tapahtuu tulevaisuudessa.

– Eiköhän sinne jotain toimintaa keksitä, Saarenpää sanoo.

Saarenpää aloitti kaupanteon 11-vuotiaana mopokaupoilla. 14-vuotiaana hän perusti ensimmäisen toiminimensä. Viimeiset 10 vuotta hän on tehnyt päätoimisesti konekauppaa. Hän kertoo Jämsän Seudulle tehneensä aina kauppaa sillä, mikä milloinkin on kiinnostanut ja mihin rahkeet ovat riittäneet.

Saarenpää on tänä kesänä ryhtynyt ostamaan kiinteistöjä. Hän on ostanut Turun vanhan Osuuspankin konttoritilat sekä huoneiston ähtäriläisestä Inhan kartanosta. Jämsän Seutu kertoo, että hän viime viikolla Saarenpää teki kaupat useammasta vanhasta maalaistalosta.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi