8.11.2019 klo 19:48
Uutinen

Janakkalan vuoden yrittäjä erottuu kilpailijoistaan nopealla palvelulla

Yrittäjäjärjestön valitsemana Janakkalan vuoden yrittäjänä on palkittu apuvälineiden huoltoon ja maahantuontiin erikoistuneen Apuvälinehuolto Avux Oy:n yrittäjä Samppa Lemmetyinen. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana Silja Europalla.

Janakkalassa toimiva Apuvälinehuolto Avux Oy perheyritys, jonka myymiä tuotteita käytetään arjen helpottamiseen ja turvaamiseen kotona sekä hoidon apuvälineinä hoiva-alan tarpeisiin. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi erilaiset tarttumiseen, pukeutumiseen sekä liikkumiseen tarkoitetut apuvälineet.

Avux on mukana koko apuvälineen elinkaaren, mikä kattaa hankinnan, huollon, varaosat ja tuotteen kierrätyksen. Hoidon apuvälineitä myydään hoivakoteihin niin yksityiselle kuin julkisellekin puolelle.

Turengin myymälässä on esittelyssä erilaisia liikkumiseen tarkoitettuja kulkuneuvoja ja apuvälineitä.

– Liikkumisen mahdollistaminen on erityisesti sydäntäni lähellä. Tuomme esimerkiksi nojapyöriä Saksasta, myös rinnakkain ajettavat tandempyörät kuuluvat valikoimiimme, Lemmetyinen kertoo.

Saksassa on isot apuvälinealan messut, josta haemme ideoita uutuustuotteisiin. Myös netti on oiva apuväline tuotteiden löytämiseen. Yritys maahantuo apuvälineitä Saksasta, Ranskasta ja Englannista.

Apuvälinehuolto Avux Oy on useamman valmistajan valtuutettu huoltoliike. Yritys huoltaa kuntien, kaupunkien ja vakuutusyhtiöiden apuvälineitä. Turengin liikkeessä on myös toiminnan alkuajoilta periytynyt polkupyörien huolto.

Samppa Lemmetyinen kertoo yrityksensä toiminnan perustuvan rohkeuteen, luotettavuuteen ja taitoon. Avux erottuu kilpailijoistaan nopealla palvelulla.

– Nopeimmillaan tänään ennen kello 14:ää tilattu tuote on huomenna asiakkaalla. Meillä on suuri varasto, jossa on nettikaupan tuotevalikoiman lisäksi varaosia tuotteisiin.

Ismo Lemmetyinen perusti Apuväline Avuxin syksyllä 2002 Janakkalassa. Vuonna 2010 yritysmuoto muuttui avoimesta yhtiöstä osakeyhtiöksi. Samppa Lemmetyinen on ollut mukana vuodesta 2007. Yrityksessä on sukupolvenvaihdos saatettu loppuun. Yrityksen toimitila oli ensin Turengissa Kauppakuja 1:ssä. Pari vuotta sitten yritys muutti suurempiin tiloihin Alangon teollisuusalueelle.

Kannattavuus ja kilpailukyky ovat Avuxin toiminnan lähtökohtia. Taloudellisesti vastuullinen liiketoiminta on edellytys toiminnan muulle vastuullisuudelle ja sen eettisyydelle. Viime aikojen kehityshanke Avuxilla on uusien toimitilojen käyttöön oton kanssa ollut uuden toiminnanohjausjärjestelmän sisäänajo yrityksen arkea helpottamaan. Toiminnan kehittäminen kantaa myös hedelmää, yritys on tänä vuonna vahvassa noin 10 prosentin kasvussa

Kasvupotentiaalia olisi enempäänkin, mutta isompi kasvu merkitsisi työntekijämäärän kasvattamista ja toimitilatkin kävisivät ahtaaksi. Myös omalla jaksamiselle yrittäjä on oppinut asettamaan raamit.

– Vaimolle iso kiitos, että olen saanut tehdä töitä niin paljon kuin on itseäni hotsittanut. Välillä on tullut koeteltua jaksamisen rajoja, kun olen ollut töissä aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä.

Fakta

Apuvälinehuolto Avux Oy

  • Perustettu: 2002
  • Työntekijöitä: 3
  • Liikevaihto: 600 000 €
  • Toimiala: Apuvälineiden maahantuonti, huolto, korjaus ja myynti
  • Markkina-alue: Koko Suomi
  • Muuta: Janakkalan Yrittäjien palkitsema vuoden yrittäjä 2019