4.10.2022 klo 07:22
Uutinen

Järjestön vpj-vaali: Jyrki Hakkarainen haluaa kirkastaa jäsenlupausta

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtajisto valitaan 22. lokakuuta liittokokouksessa Tampereella. Jyrki Hakkarainen hakee jatkoa järjestön varapuheenjohtajana.

Miksi haet varapuheenjohtajaksi?

Minulla on varapuheenjohtajan tehtävään erinomainen koulutus ja työkokemus. Olen toiminut lakitoimistoyrittäjänä liki 30 vuotta. Olen oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari, ja minulla on johtamisen erikoisammattitutkinto. Olen työskennellyt mm. kunnanjohtajana, kaupungin kehitysjohtajana ja kaupunkien yhteisen elinkeinoyhtiön toimitusjohtajana.

Olen luonteeltani maailmanparantaja, ja tällä hetkellä suurin intohimoni on pitää Suomi hyvinvointivaltiona yrittäjyyden edistämisen kautta. Olen enää osa-aikayrittäjä, joten minulla riittää aikaa ja tarmoa tähän työhön.

Olen myös hyvin sosiaalinen ihminen, joten olen valmis laittamaan itseni likoon ja tapaamaan yrittäjiä, yrittäjäyhdistyksiä ja toimialajärjestöjä.

Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Tärkein tehtävä on vaikuttaa yrittäjyyden toimintaedellytyksiin eli edunvalvonta. Yrittämisen esteet tulee poistaa niin lainsäädännöstä kuin hallinnosta. Ammattiyhdistysten valtaa tulee rajata. Työn vastaanottaminen tulee tehdä aina kannattavaksi.

Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut ja missä on kehitettävää?

Yrittäjäjärjestö on onnistunut edunvalvontatyössään hyvin. Keskustoimistossa on erittäin osaava ja motivoitunut henkilöstö. Uusi tehokkaampi hallintomalli toimii.

Kehitettävää on erityisesti paikallisyhdistystoiminnan tukemisessa sekä järjestön brändin ja imagon kehittämisessä. Jäsenlupaus pitää kirkastaa eri yrittäjäryhmille esimerkiksi yksinyrittäjille, nuorille ja maahanmuuttajayrittäjille. Varapuheenjohtajien rooli tulee selkeyttää esimerkiksi niin, että toinen varapuheenjohtaja toimii linkkinä toimialajärjestöjen suuntaan ja toinen yksinyrittäjien suuntaan.

Jos sinut valitaan, mihin suuntaan haluat olla viemässä yrittäjäjärjestöä?

Jos minut valitaan varapuheenjohtajaksi, haluan kehittää yrittäjäjärjestöä niin, että Suomen Yrittäjät koetaan kaikkien yrittäjien ja kaikkien yritysten mielestä omaksi ja helposti lähestyttäväksi järjestöksi, joka onnistuu yrittämisen toimintaedellytysten parantamisessa.

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäsi?

Vapaus, onnistuminen, kehittyminen ihmisenä

Jyrki Hakkarainen

Ikä: 56

Oma yritystoiminta: Kiskon Laki Oy, Raaseporin Laki Oy, Eurorekry Oy, Lakitoimistopalveluita, kiinteistösijoittamista, alustataloutta, osakkuuksia, hallitusjäsenyyksiä, tekijänoikeuskauppaa.


Tämänhetkiset luottamustehtävät yrittäjäjärjestössä: Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja, SY:n hallituksen edustaja työmarkkinavaltuuskunnassa ja sote-valiokunnassa, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja, Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjät hallituksen jäsen

Kaikkien varapuheenjohtajien yhteisen vaalitentin voit katsoa tästä.

Toimitus
Toimitus