6.4.2018 klo 08:04
Uutinen

Jarmo Kujanpää jakaa aikansa kolmen kunnan yritysten kesken

Jarmo Kujanpää on aloittanut yritysasiamiehenä Jokioisilla. Jokioisten lisäksi hän viettää viikosta yhden päivän Humppilassa ja yhden Ypäjällä.

Jarmo Kujanpää aloitti Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän yritysasiamiehenä vuoden vaihteessa. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjien kanssa toimimisesta. Hän on muun muassa parinkymmenen vuoden ajan vetänyt EU-hankkeita ja työskennellyt seitsemän vuotta yrityshankinta-asiamiehenä.

Kujanpään mielestä kaikkein tärkeintä on luoda olemassaoleville yrittäjille tarpeeksi hyvät toimintaedellytykset.

– Jos uusia yrityksiä seudulle muuttaa tai avaa toimipisteen, on se melkoinen lottovoitto.

Jo toimivien yrittäjien lisäksi Kujanpää auttaa yrittäjäksi aikovia. Kujanpäällä on käytössään Uusyrityskeskusten luoma toimintakonsepti sekä keskusten työntekijöiden tuki.

Jarmo Kujanpää on aloittanut toimintaympäristöön tutustumisen yrityskäynneillä. Yrityskäyntien teemat ovat aina yrittäjistä itsestään kiinni, usein keskustelussa nousee esiin pieniä asioita, joissa yrityskoordinaattori voi olla avuksi.

Lisäksi muun muassa Jarmo Kujanpää järjestää yrittäjien ja kunnan yhteisiä aamukahveja. Hän näkee kuitenkin henkilökohtaisten käyntien merkityksen suurempana.

– Kun hetki jutellaan kaikessa rauhassa, löytyy usein pieniä toimeksiantoja, joissa voin olla avuksi. Hiljattain tällainen tapaaminen johti tonttikauppaan ja yrittäjä sai tontin uudelle hallilleen, hän kertoo.

Kujanpää jakaa aikansa kolmen kunnan kesken siten, että hän työskentelee Jokioisilla kolme päivää viikosta ja kahdessa muussa kunnassa yhden päivän.

– Olen nähnyt muualla miten liikenneyhteyksien parantaminen vaikuttaa yritystoimintaan. Kaikki suunnitelmat kakkostien parantamiseksi ovat siis kannatettavia.

Juttu on julkaistu aiemmin Hämeen Yrityssanomien numerossa 2. Pääset näköislehteen tästä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM