27.4.2020 klo 17:23
Uutinen

Jäsenkirje Muurahainen

Hae nyt tukea koronakriisin keskellä

Tällä hetkellä yrityksille on tarjolla tukea koronakriisin keskellä. Pikaisella aikataululla rakennetut tukimuodot ovat herättäneet laajaa julkista keskustelua ja monet yritykset ovat jääneet vielä taka-alalle tarkkailemaan tilannetta. Monelle yritykselle on edelleen epäselvää, miltä taholta juuri oman yrityksen tulisi tukea hakea. Asian monimutkaisuudesta huolimatta nyt viimeistään kannattaa asiaa ruveta selvittämään, jotta tuki ei jää hakematta. Määrärahat kaikkiin tukimuotoihin ovat rajalliset, joten kannattaa toimia, ettei jää ilman. Yritystukien lisäksi yrittäjä voi olla oikeutettu työttömyysturvaan väliakaisesti. Lisää tietotoa yrittäjän työttömyysturvasta löytyy Kelan verkkosivuilta.

Yksinyrittäjille tukea kaupungilta ja kunnalta

Imatralla ja Rautjärvellä yksinyrittäjät voivat saada 2000 euroa kertaluonteisen avustuksen. Hakuaikaa on elokuun loppuun saakka. Kannattaa ottaa kuitenkin huomioon, että yksinyrittäjien tukemiseksi on osoitettu rajallinen määrä rahaa ja määrärahan loppuessa ei ole takeita siitä, että tukea on enää saatavilla. Tämän vuoksi kannattaa hakea tukea mahdollisimman pian. Lisätietoa hakemisesta löytyy Kehyn sivuilta.

Ely vai Business Finland?

Työllistävät yritykset voivat hakea tukea joko Ely-keskukselta tai Business Finlandilta. Myös lainamuotoista rahoitusta on tarjolla. Alla on työ- ja elinkeinoministeriön julkaisema kuva siitä, mistä eri kokoiset yritykset voivat rahoitusta hakea. Apua rahoitustarpeen kartoittamiseen ja oman yrityksen tukimahdollisuuksien selvittämiseen saa Kehyn yritysneuvojilta. Kannattaa muistaa, että kaikkiin jaossa oleviin tukiin on osoitettu rajallinen, joskin varsin suuri määrä rahaa. Siispä mitä nopeammin asian laittaa vireille, sitä paremmat mahdollisuudet on tukea saada.

Jäsenkortillamme uusia paikallisia etuja mm elintarvikkeista, autojen huolloista ja korjauksesta. Osta ja tue paikallista yrittäjää. Edut voimassa myös mobiilijäsenkortilla