2.6.2017 klo 12:56
Uutinen

Jätä tämä Windows-päivitys asentamatta: Fataalit seuraukset älypuhelimelle

Microsoft julkaisi viime yönä keskeneräiseksi jääneen päivityksen, jonka asentaminen rikkoo koko Windows-käyttöjärjestelmän.

Kyseessä on uusin päivitys, joka julkaistiin viime yönä. Se pitää sisällään keskeneräistä koodia ja sen vuoksi käyttäjän ei pidä missään nimessä asentaa päivitystä. Asentaminen rikkoo käyttöjärjestelmän käyttökelvottomaksi.

Muun muassa Tivin uutisoima 16212-kehittäjäversiopäivitys käsittää vasta kehitteillä olevan käyttöjärjestelmäversion, joka on suunnattu ensisijaisesti älypuhelimille. Asiantuntijat neuvovat käyttäjiä katkaisemaan verkkoyhteyden, jos päivitys on jo aloitettu.

Päivityksen kerrotaan ajavan kyseisen laitteen loputtomaan päivityskierteeseen. Normaalitilaan pääsee takaisin vain, jos puhelimen palauttaa tehdasasetuksiin. Tällöin kaikki puhelimeen tallennettu data tuhoutuu.

Tietokoneiden kohdalla seuraukset eivät ilmeisesti ole yhtä vakavia. Vaarallista kehitysversiota on jaettu ensisijaisesti Windows Insider -testaajille, mutta päivityspyyntöjä on tullut myös tavallisille käyttäjille.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi