22.2.2020 klo 08:14
Uutinen

Jätä tarjous julkiseen kilpailutukseen – Pohjoiskarjalaisille yrityksille maksutonta apua tarjolla

Viime vuonna kunnat ja kaupungit ostivat tavaroita ja palveluita yrityksiltä 35 miljardin euron edestä. Kuinka paljon yrityksesi hyötyi tästä kaupankäynnistä?

Suomen Yrittäjät ry ja sen aluejärjestöt mahdollistavat hankintaneuvontapalvelun, jonka avulla yritykset oppivat jättämään tarjouksia kuntien ja kaupunkien kilpailutuksiin. Hankintaneuvontaverkosto kattaa koko Suomen. Pohjois-Karjalassakin autetaan alueen yrityksiä osallistumaan julkisten hankintojen kilpailutuksiin. Tärkeä tehtävä on myös toimia yrityksien ja hankintayksikköjen välisenä viestinvälittäjänä.

Julkisten hankintojen muuttuminen ”sähköiseen muotoon” on varmasti saanut jonkun yrittäjän jäämään niistä ulkopuolelle. Hän on kokenut, että perinteinen tapa, jolloin tarjouksen pystyi viemään suljetussa kirjekuoressa kunnan virastoon, on kadonnut. Tilalle on tullut verkkopohjainen palvelu, johon pitäisi tarjous jättää. Tarjouspyynnöissä on kymmenittäin kohtia, mitkä eivät liity yrittäjän mielestä tarjouspyyntöön millään tavalla. Mikä ihmeen ESPD-lomake? Siihen kun syventyy hiukan niin alkaa tulla kysymyksiä esim. terrorismin rahoittamisesta. Ei varmasti ole sellaista kysymystä julkisiin hankintoihin liittyen, mitä sinun ei kannattaisi kysyä. Olen esimerkiksi muutaman yrittäjän kanssa aloittanut tarjouksen tekemisen siitä, että olemme perustaneet heille sähköpostitilit ja sen jälkeen rekisteröityneet tarjouspalveluun.

Hankinta-asiamiespalvelut ovat maksuttomia Pohjois-Karjalaisille yrityksille. Palvelun mahdollistavat yhdessä Business Joensuu Oy, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI, Lieksan Kehitys Oy LieKe, Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES sekä Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry.

Haluatko lisätietoja julkisista hankinnoista tai tarvitsetko apua tarjouksen jättämisessä? Ota yhteyttä! Julkiset hankinnat voivat tarjota myös kasvua sinun yrityksellesi. Toivottavasti olet yhteydessä minuun niin saamme yhdessä yrityksesi julkisten kilpailutusten pariin.

Lasse Immonen Business Joensuu Länsikatu 15, 80110 Joensuu 0400 378 777 lasse.immonen@businessjoensuu.fi

Kuva: Perttu Mutka