Jethro Rostedt
Jethro Rostedt tunnetaan mediasta alunperin kiinteistövälittäjänä.
12.11.2021 klo 13:32
Uutinen

Jethro Rostedtin nimikkoravintola laajenee Espanjan aurinkorannikolle – Yritystä perustettaessa on ollut ”naurussa pidättelemistä”

Rostedt kertoo, että suunnitelmissa on laajentua myös kotimaassa, seuraavaksi Hämeenlinnan ja Leville. Turkulaisen kebab-ravintolan tavoitteena on kasvaa ketjuksi.

Kiinteistövälittäjä ja mediapersoona Jethro Rostedt laajentaa kumppaneineen kebab-ravintolansa Jeti’s Kebabin Espanjan Fuengirolaan. Yritys avasi ravintolan myös Tallinnan vanhaan kaupunkiin, vuonna 2019. Syyskuussa 2020 yritys on kuitenkin päivittänyt Facebook-sivulleen sulkevansa ovensa määrittelemättömäksi ajaksi vallitsevan koronatilanteen takia.

Rostedt kertoo, että suunnitelmissa on laajentua myös kotimaassa, seuraavaksi Hämeenlinnan ja Leville. Turkulaisen kebab-ravintolan tavoitteena on kasvaa ketjuksi.

Suomalaisia turisteja ja hyvä sijainti

Rostedt aikoo myös itse viettää enemmän aikaa Fuengirolassa, koska ”kukapa siellä ei haluaisi asua”. Ravintolan perustamista aurinkorannikolle hän perustelee suomalaisturisteilla ja sijainnilla.

– No, mikäänhän ei tietenkään voita kunnon kebabia ja cañaa eli pientä olutta. Fuengirola on meille sopiva paikka. Paljon turisteja ja suomalaisia. Fuengirolaa usein kovasti mollataan, mutta täysin syyttä. Kaupunki on todella kiva ja kompakti. Sieltä löytyy kaikki tarvittava. Lisäksi suomalainen yhteisö on kovin vireää, Rostedt kertoo sähköpostin välityksellä.

Vireässä turistikaupungissa on paljon ravintolatarjontaa, eli kilpailua. Kebab-ravintoloitakin löytyy. Koronakriisin jälkimainingeissa erilaisia liiketiloja on tyhjillään, mutta parhaat paikat viedään käsistä.

– Espanjassa on kebab-paikkoja, mutta meidän konseptimme on hieman erilainen. Pääpainopiste siellä on kana-kebabissa, jota toki meiltäkin saa, mutta me tuomme tärkeimmät raaka-aineet, kuten lihan ja kastikkeet, Suomesta.

Byrokratiashow yllättää

Jeti’s Kebab yrityksen takana on suomalainen Woti’s Ravintolat Oy. Yrityksen nimi tulee perustaja Voitto ”Woti” Alhrothilta, joka perusti ravintolan Turkuun vuonna 1985. Toimitusjohtaja on vuodesta 2008 ollut Mika Heinonen. Nyt ravintolaketju kantaa brändinimeä Jeti’s.

Espanjaan yritys on perustanut oman yhtiön. Se onkin ollut suomalaiselle melkoinen byrokratiasavotta.

– Kaikki on espanjaksi. Minulla on paikalliset auttamassa, mutta kyllä tässä välillä on ollut naurussa pidättelemistä. Esimerkiksi musiikkilupa on sellainen show, ettei todeksi tahdo uskoa. Kaikkeen tarvitaan joku lappu ja jotta sen lapun saa, täytyy aina ennen sitä olla joku lappu. NIE-numeron (ulkomaalaisten työtä tekevien tunnistusnumero) saaminen oli kyllä yllättävän helppoa. Firman perustaminen vaati sitten jo notaareita ja niin edelleen. Suomessahan firma avataan nykyään netissä. Pankki-asiat ovat alkuun ihan kauheita. Välillä tuntuu, että Espanjassa pystyt hoitamaan aina vain yhden asian päivässä, Rostedt kertoo.

Elina Hakola