22.5.2017 klo 14:55
Uutinen

Jo 20 vuotta Riihimäen kattojen yllä

Riihimäen kesään on jo 20 vuoden ajan kuulunut Cafe Bar Torni. Monet paikalliset mutta myös heidän vieraansa ja satunnaiset turistit käyvät korkealla katsomassa lasikaupungin maisemia. Samalla voi nauttia vilvoittavat juomat tai jäätelöt.

– Tänä juhlakesänä tarjolla on myös Tornin herkkukori eli pientä suolaista illan mittaan, kertoo toimintaa vuodesta 1997 lähtien vetänyt Petri Härkönen.

Maiseman lisäksi erikoisuutena ovat itse tehty sangria, kreikkaistyylinen ja -peräinen kahvi sekä oman mallin mukaan kootut jäätelöannokset.

– Avasimme taas vapuksi. Aika harvoin olemme joutuneet tekemään lumitöitä, mutta nyt sellainen talkoo oli edessä. Käynti täällä vappuna kuuluu todella monen perinteisiin. Heihin kuuluvat lauluyhtye Maantien Ritarien laulajat jotka kajauttavat täällä komeasti.

Härkönen ja ravintolapäällikkönä kesäkaudet toimiva Noora Hyppönen kertovat, että etenkin hienoina kesäiltoina on Tornissa uskomaton tunnelma.

– On kuin oltaisiin etelän maissa. Asiakkaat käyttäytyvät hienosti, juttelevat ja viettävät aikaansa. Päiväaikaan nautitaan jäätelöä ja limua, illan myötä siirrytään muihin juomiin. Meillä on
B-oikeudet.

Pääosa sallitusta 70 asiakaspaikasta on ulkona vesitornin kattotasanteella. Mutta myös sisällä on muutama paikka.

– Tällaista keidasta ei ole lähiseuduilla tarjolla, ja kun meillä on lisäksi oma tyyli ja omanlainen fiilis, on moni asiakkaista vakituinen. Tänne tullaan hissillä, ja alhaalla on vahtimestari joka pitää asiakasmäärän hallintaa näpeissään.

Asiakkaissa on niin nuoria, eläkeläisiä kuin perheitä, tasaisesti ja sulassa sovussa.

– Välillä alaovella on jonoja, paikka on suosittu. Hyvä merkki aukiolosta on lipputangossa liehuva Tornin lippu, se näkyy kauas täällä Riihimäellä.

Petri Härkönen keräsi ravintola-alan töistä kokemusta Kreikan mantereelta. Sitten tuli eteen idea Tornin valjastamisesta ravintolakäyttöön.

– Enpä olisi arvannut, että 20 vuotta tulee täyteen.

Hämeen Yritysviestintä /KA
toimitus@hameenyrityssanomat.fi