16.12.2019 klo 07:54
Uutinen

Joensuun Vuoden Yritys 2019 – Fastroi tuo käytännöllisyyttä hoiva-alalle

Joensuun Vuoden Yrityksenä isojen sarjassa palkittiin Fastroi Oy. Se on vuonna 2003 perustettu joensuulainen ICT-palveluyritys. Fastroi tuottaa asiakastiedon hallinnan sekä toiminnanohjauksen ratkaisuja asumispalvelujen sekä kotihoidon toimijoiden käyttöön sosiaali- ja terveystoimialalle.

Toimitusjohtaja Risto Jalovaara oli toiminut aiemmin omaishoitajana. Tästä ja globaaleista trendeistä johtuen Fastroi lähti miettimään kotihoidon tarpeita ja niihin digitaalisia ratkaisuja helpottamaan hoitajien päivittäistä työtä.

He ostivat Hilkka-ohjelmiston ja myöhemmin toisen yrityksen, jonka mukana lastensuojelualalla käytössä olevan Nappula-tuotteen.

Fastroi pyrkii tuotteillaan niiden monipuolisuuteen ja käytännöllisyyteen.

– Ennen ajeltiin toimistolle katsomaan päivän tehtävät ja kirjoittamaan raportteja. Nyt ne on kätevämpää tehdä asiakkaan luona samalla keskustellen hänen kanssaan.

Yrityksen johtavana arvona on välittäminen. Se haluaa vastata asiakkaiden kasvaviin laatuvaatimuksiin ja toimia vastuullisesti. Alihankinnassa pyritään käyttämään paikallisia yrityksiä ja se on heille kunnia-asia.

– Välitämme asiakkaistamme, toisistamme ja yhteistyökumppaneistamme. Käymme messuilla ja tapaamme asiakkaita ollaksemme ajan tasalla alan kehityksestä ja asiakkaiden tarpeista.

Fastroilla on laatujärjestelmä- ja ympäristösertifikaatit sekä se odottaa parhaillaan tietoturvasertifikaatin hyväksyntää auditoinnin jälkeen.

– Nämä eivät ole vain tauluja seinälle, vaan myös henkilöstön ymmärrys kyseisiä asioita kohtaan lisääntyy ja osaaminen kasvaa.

Yrityksellä on kolme osakasta, toimintaa kolmella paikkakunnalla kotimaassa sekä yhdellä Englannissa ja yhteensä reilu 60 työntekijää. Asiakkaita on pienistä yksityisistä hoitokodeista aina isoihin julkisen sektorin toimijoihin.

– Kotimaassa olemme yksityisellä sektorilla asiakastietojärjestelmissä ja julkisella sektorilla kotihoidon toiminnanohjauksessa markkinajohtaja ja suuntaamme nyt kansainvälisille markkinoille. Ensimmäinen kauppa on jo saatu Englannissa.

Risto haluaa kiittää omaa henkilöstöä, pohjoiskarjalaisia hoivayrittäjiä ja kolmannen sektorin organisaatioita toimivasta yhteistyöstä.

Tutustu: www.fastroi.fi

Teksti ja kuva: Mona Teräs