26.12.2019 klo 08:12
Uutinen

Joensuun Vuoden Yritys 2019 – Kivijalkakaupasta asiantuntevaa palvelua

Joensuun Vuoden Yrityksenä pienten sarjassa palkittiin Joensuun Nahkavalmistemyynti Ky.

Joensuun kävelykadun varrella sijaitsee perinteinen laukkujen kivijalkamyymälä, jossa asiakas otetaan hymyllä ja lämmöllä vastaan. Liikkeestä löytyy erilaisia laukkuja moneen eri tarpeeseen repusta matkalaukkuun.

Liikkeen valikoimassa on alun perin ollut erilaisia nahkatuotteita ja tämä selittää vanhan nimen. Yritys on perustettu vuonna 1955 ja yrittäjä Mari Kuskelin arvelee sen olevan yksi Joensuun vanhimpia yrityksiä, joka on edelleen saman suvun omistuksessa.

– Yritys on isovanhempieni perustama ja olen ollut siinä aina mukana, lapsesta lähtien. Välillä olin muualla töissä ja 90-luvun loppupuolella siirryin täyspäiväisesti tähän, Mari kertoo.

Marilla on kaksi osapäiväistä työntekijää, joista toinen on ollut pian 18 vuotta.

– Kivijalkakaupoilla on asiakaskunta, joka haluaa palvelua ja tutustua tuotteeseen ennen ostopäätöstä. Erikoisliikkeessä pitkään työskennelleellä on sellainen ammattitaito, mitä ei muualta saa. Valikoima on myös monipuolinen.

Kivijalkakaupan pyörittämisessä tehtävien monipuolisuus siivouksesta ja somistuksesta tuotteiden sisäänostoon on se mikä Maria kiehtoo.

– On mukava tarjota asiakkaille muodin viimeisiä tuulia ja toisaalta aikaa kestäviä klassikoita.

– Mietin yrityksen pitkää historiaa ja sen vaikutusta. Meiltä ostettujen lompakoiden kautta on kulkenut merkittävästi rahaa maakuntaan ja matkalaukut ovat kiertäneet maapalloa, yrittäjä hymyilee.

Tutustu: www.nahkavalmistemyynti.fi

Teksti ja kuva: Mona Teräs