Päivi Anias, Sari Kolehmainen, Seija Ekholm ja Kristina Häyrinen kävivät pokkaamassa Savon Yrittäjien paikallisyhdistyspalkinnon Hallitusseminaarissa Tervossa.

Joroisten Yrittäjille Savon paikallisyhdistyspalkinto!

Joroisten Yrittäjät ry valittiin 12.1.2024 Savon Yrittäjien vuoden 2023 paikallisyhdistykseksi!

Perusteluina juhlapuheessa kerrottiin mm näin:

Yhdistys on esimerkillinen paikallisyhdistystoimija ja omalla arkielollaan yhdistys luo omaan yhteisöönsä elinvoimaa ja tulevaisuuden uskoa ja tekemisen meininkiä. Pienellä alle sadan jäsenen yhdistyksellä on omat vuokratilat ja laajaa toimintaa markkinoinnin ja viestinnän saralla. Esimerkkinä yritystarinat, joilla tuodaan esiin paikkakunnan yrityksiä yhdessä kunnan kanssa somessa.

Yhdistys on aktiivinen etsiessään uusia yhteistyökumppaneita ja jäseniä. Aktiivisuudesta kertoo, että yhdistys sai merkittävän avustuspäätöksen historiikin kirjoittamiseenkin. Se ei saa, joka ei näe hakemisen vaivaakaan siis. Historiikkihankkeen tavoitteena on tuottaa vuoden 2024 kevääseen mennessä laadukas kertomus paikkakunnan yrittäjyyden, yrittäjien ja yrittäjäyhdistyksen matkasta 60 luvulta näihin päiviin.

Yhdistyksen porukka on iloinen toimijajoukkue, joka luo ympärilleen iloa ja eloa. He järjestävät mm. Suurkirppiksen ja erilaisia hauskoja tilaisuuksia jäsenille, mm. naamiaisia ja kesätorit. Yhteistyö muiden yrittäjäyhdistysten kanssa on luontevaa ja tänä vuonna upea esimerkki tästä oli yhteinen Yrittäjäjuhla Varkauden Yrittäjien kanssa.

Erikoisuutena mainittakoon ”job shower” toiminta, jonka yhdistys käynnisti yhdessä koulun kanssa. Ohjelman tavoitteena on tutustuttaa koululaisia yrittäjien todelliseen päivätyöhön ja eri toimialoihin. Yrittäjät hyötyvät toiminnasta testaamalla mahdollisia kiireapulaisia, kesätyöntekijöitä ja mahdollisia tulevaisuuden tekijöitä.

Yrittäjänpäivänä Joroisten yrittäjälippu nousi viime vuoden voittajan Anttosen maatilan pihapiiriin muistuttamaan yrittäjyyden tärkeydestä ja myös maatalouden ja omavaraisuuden merkityksestä. Paikallisyhdistyksen yrittäjälippu lahjoitettiin tilan isännälle, jotta sitä jatkossa voi juhlapäivinä käyttää.

Te saatte mukaanne meidät kaikki muutkin savolaiset ja miksei koko valtakunnan toimijat omalla kekseliäisyydellänne ja positiivishenkisellä aktiivisella toiminnallanne.

Juhlapäivän kruunasi aamulla tullut tieto siitä, että Joroisten Yrittäjät ry on viiden finalistin joukossa valtakunnallisessa yrittäjäyhdistys kisassa pienten, alle 100 jäsenen yhditysten sarjassa.