21.9.2020 klo 16:23
Uutinen

Juha Väyrynen auttamaan yrittäjiä hankinta-asioissa!

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjiin saatiin erittäin vahvaa ja monipuolista osaamista hankinta-asioihin solmittuamme yhteistyösopimuksen Konsulttitoimisto Smart Goalin yrittäjän, Juha Väyrysen kanssa.

Juhalle on kertynyt erilaista hankinta- ja myyntiosaamista monipuolisissa kaupallisissa tehtävissä, yritysjohdon tehtävissä ja luottamustoimissa. Hän on vastannut 10 vuoden ajan ohjelmisto- ja tietotekniikkapalveluita tarjoavan yrityksen asiakkuuksista erityisesti kunnallishallinnossa, terveydenhuollossa ja muussa paikallishallinnossa. Toisen 10 vuoden aikana hän on johtanut ulkoistamis-, palvelu- ja projektiliiketoimintoja sekä pörssiyhtiö Novo Groupissa että yrittäjävetoisessa CCC:ssä kohderyhmänään erityisesti valtiohallinto, valtionyhtiöt ja teolliset yritykset. Reilut 10 vuotta Juhalla vierähti myös Kaleva Mediassa: mm. kaupallisena johtajana sekä medialiiketoiminnan ja digitaalisen liiketoiminnan johtajana. Monien eri hallitusrooliensa ja oman yrityksensä kautta Juha on tottunut auttamaan yrittäjiä mm. toiminnan tehostamisessa sekä paremmin markkinoilla pärjäämisessä, mukaan lukien julkiset hankinnat, joihin hän on erityisesti paneutunut.

– Hankinnat ovat olleet aina työssäni läsnä. Ne ovat aina kiinnostaneet minua sekä ostajan että myyjän näkökulmasta ennen nykyistä hankintalakia ja sen aikana. Erityisesti minua kiinnostaa se, miten hankintalain mukaisia hankintoja tehdään ostajana ja miten julkisiin kilpailutuksiin osallistutaan tarjoajana. On hyvä muistaa, että laki ohjaa erityisesti julkisia hankintoja, mutta asiakas päättää aina itse mitä hankkii ja keneltä hankkii. Vastaavasti yrityksissä voidaan hyvillä mielin osallistua julkisiin hankintoihin: kilpailutuksessa pärjää parhaiten, kun tekee kotiläksynsä hyvin, tarjoaa sitä mitä pyydetään ja vastaa tarjouksessaan aukottomasti kaikkiin tarjouspyynnössä esitettyihin kysymyksiin. Tänä päivänä ei ole saman tekevää miten, mitä ja keneltä hankkii ja osaako tarjousta ylipäänsä jättää. Hankinnat vaativat osaamista ostajalta ja kaikkien yrityksen liiketoiminta on riippuvainen voitetuista kaupoista, sanoo Juha Väyrynen.

– Hän jatkaa, että on erittäin mielenkiintoista päästä auttamaan julkisia organisaatioita ja pk-yrityksiä hankinnoissa ja uskoo, että työsarkaa riittää tässä suhteessa kohtuullisen paljon. Pk-yrityksien näkökulmasta näissä asioissa onnistumalla voidaan saada kasvua ja elinvoimaa aikaan koko lähialueelle, Väyrynen jatkaa.

Lisätietoja:
Juha Väyrynen
juha.vayrynen@yrittajat.fi
p. 040 5343 932