30.4.2019 klo 17:56
Uutinen

Juhlavuosi näkyi kerran kuussa

Pihtiputaalaisten yrittäjien virkeältä ja vireältä joukolta eivät ideat lopu! 50-vuotisjuhlavuotenamme halusimme muistaa joka kuukausi jotakin kuntalaisten joukkoa omalla tavallamme hyvän mielen tempauksessa. Kertaa tästä koosteesta, missä kaikessa olimme mukana.

TAMMIKUUSSA TARJOSIMME LÄMMINTÄ MEHUA JA JÄRJESTIMME KYSELYN

Avasimme juhlavuoden tarjoamalla tammikuussa lämpimät mehut kuntalaisille sekä K- että S-kaupassa. Samalla järjestimme kyselyn siitä, mitä palveluja ja yrityksiä Pihtiputaalta puuttuu. Moni totesi, että meillä on jo kaikki tarpeellinen eikä toivelistalla ole mitään uutta. Useimmin mainittuja toiveita olivat kenkäkauppa, ravintola, käsityöliike, eläintarvikeliike ja puhelimia myyvä liike.

HELMIKUUSSA TUIMME LENTOPALLOA YRITTÄJÄLIIGAN NIMISSÄ


Yhdentoista pihtiputaalaisen yrittäjän muodostama Yrittäjäliiga tempaisi helmikuussa isännöimällä ottelua LiigaPloki–Nurmon Jymy yhdessä illan toisen isännän kanssa. Arvoimme otteluun kymmenen lippua kuntalaisille. Liigassa olivat mukana Dexteatteri, Dex Viihde, Juhlapalvelu Kranssi, Kiinteistöhuolto Rauhala, Kuvasuunta, Liisankankaan Jäätelö, M-Mainos, Pihtiputaan Rengas ja Öljy, Pudasport, SK-Isännöintipalvelu ja Viestintä Edit.

MAALISKUUSSA TOTEUTIMME TALVIRIEHAN TUISKUN KANSSA

Ilmassa oli urheilujuhlan tuntua, kun tandemhiihtäjät seisoivat lähtöviivalla ja starttasivat radalle ja kun urheat lasten joukkueet urakoivat omassa taitokisassaan. Hauska maaliskuinen tempaus yhdessä Pihtiputaan Tuiskun kanssa keräsi innokkaimmat talviriehailun ystävät yhteen. Oli hienoa tehdä tämä yhdessä!

HUHTIKUUSSA VEIMME VAPPUA SOPUKKAAN

Paistoimme vappuaattona valtavan määrän isoja ja pieniä lettuja ja vatkasimme kermavaahtoa. Sopukan väelle ne maistuivat ilmapallojen puhaltelun ja serpentiinien virittelyn lomassa. Vapputunnelmissa jutustelimme yhdessä ja myös hieroimme kaikkien paikalla olleiden kädet. Siitä huhtikuun tempauksestamme alkoi meidän kaikkien vappu, kiitos jokaiselle mukana olleelle!

TOUKOKUUSSA PELASIMME PESISTÄ PUDIKSEN KANSSA

Urheilukentän supervuorolla kokoontui suuri innokkaiden pesäpalloilijoiden ja kannustajien joukko, kun Pudis ja Pihtiputaan Yrittäjät kohtasivat haasteottelussa. Siellä kaikilla oli mukavaa mutta ei ollenkaan vakavaa. Taisi tulla tasapeli ja saatiin voitto kotiin!

KESÄKUUSSA KEHITIMME KOKO PERHEEN JUHANNUSPÖHINÄT

Kesäkuun tempauksemme pitopaikkana oli Niemenharjun Matkailukeskuksen piha-alue juhannuksen aatonaattona. Ehdottomaksi yleisön suosikiksi nousi Leo-poni, jonka toi mukaan Western Training Sanna Onkamo. Innokkaita ratsastajia oli välillä jonoksi asti. Myös frisbeen heitto ja keppariratsastus keräsivät pikkuväkeä, ja keppariradan esteetkin selvitettiin hienosti. Pihtiputaan 4H oli tehnyt saunavastoja ja -vihtoja myyntiin, ja Pihtiputaan Ampujat tarjosi mahdollisuuden kokeilla jousiammuntaa. Pihtiputaan Mummo oli menossa mukana, ja Mummon mökki oli auki kiinnostuneille koko tempauksen ajan. Liisankankaan Jäätelö teki kauppansa aamusta iltaan. Paikalle löysivät niin Nelostien kulkijat kuin kuntalaisetkin.

HEINÄKUUSSA OSALLISTUIMME MUURASJÄRVEN MAALAISMARATONILLE

Muurasjärven Maalaismaratonin hölkkä- ja kävelysarja innosti kuusihenkisen yrittäjäjoukkueen idylliselle 7 kilometrin reitille. Yrittäjät Arja Varis, Marja Puustinen, Kikka Myllynen, Jouni Varis, Tuomas Skantz ja Jari Siekkinen taivalsivat muiden mukana läpi upeiden pelto- ja metsämaisemien. Kiitokset hienoista järjestelyistä muurasjärveläisille!

ELOSYYSKUUSSA JAOIMME HEIJASTIMIA JA OSALLISTUIMME PARASTA PUTAALTA -TAPAHTUMAANYrittäjien elokuu oli niin vauhdikas, että kaavailemamme heijastinpuutempaus oli pakko siirtää syyskuun puolelle. Pystytimmekin heijastinpuun Parasta Putaalta -tapahtumassa 20.9. Sallilan torille omalle ständillemme. Heijastinten poimijoita piipahti puun juurella pitkin iltaa. Samalla puttaalaiset jättivät omia tervehdyksiään 50-vuotiaalle yhdistyksellemme. Ensimmäinen tervehdyksen antaja piirsi onnittelukorttiin nuo ratkaisevat numerot. Oli mukava tavata teitä kaikkia, jotka kävitte juttelemassa. Ja kiitos sponsorimme OP Pihtipudas ja Lähi-Tapiola. Olipa hienoa olla mukana tässä ensimmäisessä kaupan ja tapahtumien illassa, jonka tuotti palvelukulttuurihanke moottorinaan Airi Hakala. Tästähän pitää tehdä perinne!

LOKAKUUSSA JÄRJESTIMME JA VIETIMME YRITTÄJÄJUHLAT

Juhlavuotemme kohokohta oli 26.10.2019 järjestetty seudullinen yrittäjäjuhla. Kinnulan, Kivijärven, Viitasaaren ja Pihtiputaan jokavuotisen juhlan järjestämisvastuu sattui sopivasti juhlavuodeksemme, ja saimme luoda näköisemme juhlan. Halusimme antaa ohjelmavastuun paikallisille ja muille pohjoisen Keski-Suomen toimijoille, ja illan teemana oli valo. Suomen Yrittäjien tervehdyksen toi Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Tapu Holttinen, ja laajasti kiitosta saaneen juhlapuheen piti pihtiputaalainen toisen polven yrittäjä Pasi Mikkonen. Pihtiputaan Yrittäjien 50-vuotinen historia kuului paitsi juontajan Pirjo Järvelinin spiikeissä myös vaikuttavassa illan musiikkipotpurissa. Juhlaa varten koottu Aikamatka-yhtye soitti ja lauloi populaarimusiikkia viideltä eri vuosikymmeneltä. Viitasaarelainen Jyrki Kemppainen vastasi sketseillään juhlavieraiden naurattamisesta ja Neliveto-yhtye loppuillan tanssittamisesta.

Yksi illan kohokohdista oli Vuoden 2019 yrittäjäpalkintojen jako. Pihtiputaalla valittiin järjestön historian ensimmäistä kertaa Vuoden yrittäjäksi maatalousyrittäjä eli Katriina ja Jyrki Hollannin pyörittämä Hollannin tila Muurajärveltä. Paljon onnea!

Suuri kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneillemme: Pihtiputaan Mieskuoro toi juhlaan hienon musiikkitervehdyksen, lukion musiikkilinjalaiset viihdyttivät vieraita ruokailun ajan soitollaan ja Rajalan Riihi pisti pöydän koreaksi herkkutarjoiluillaan. Kiitos myös kaikille sponsoreillemme, jotka olivat Lassila & Tikanoja, Pihtiputaan kunta, Pihtiputaan Osuuspankki, Abo Wind ja Witas.

MARRASKUUSSA OLIMME AVAAMASSA JOULUKATUA

Pihtiputaan joulu alkaa vasta, kun pukki on käynyt kuuntelemassa lasten lahjatoiveita ja Asematien jouluvalot syttyvät. Me yrittäjät junailimme asiat siihen malliin, että tämä kaikki tapahtui marraskuun viimeisenä päivänä. Tonttu kirjasi lasten toiveita ja pukin luokse oli jatkuva jono. Myyntitiskeillä kävi kauppa, ja kinkkuarvat kiinnostivat entiseen malliin. Pihtiputaan Mummon joulumielen julistus keräsi paljon kuulijoita ja muistutti joulunalusajan viettäjille: ”Joulu ei synny stressaamalla eikä yksin puurtamalla.Se ei löydy kaukaa hakemalla, vaan tarkasti lähelle katsomalla, yhdessä rakentamalla, muita auttamalla – ja sopivasti tonttuilemalla.”

JOULUKUUSSA OSALLISTUIMME ADVENTTIKIRKKOON JA TUIMME DIAKONIATYÖTÄ

Yrittäjien joulukuu alkoi ensimmäisen adventtisunnuntain jumalanpalveluksessa, jossa osallistuimme avustaviin tehtäviin. Lisäksi järjestimme joulukuussa jäsenillemme juhlavuoden jouluruokailun Eväsrepussa. Moni yrittäjä myös lahjoitti joulumuistamisrahansa seurakunnan diakoniatyölle. Näissä hyvän mielen tunnelmissa siirrymme ottamaan vastaan uutta vuosikymmentä ja vuotta 2020.