13.8.2021 klo 11:51
Uutinen

Juuan LVI jatkaa yhden johtajan alaisuudessa

Ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan juhlistavan Juuan LVI Oy:n omistussuhteissa tapahtui syksyllä muutoksia, kun yhtiön koko osakekanta siirtyi liperiläiselle Heli Partaselle.

Artikkeli on julkaistu ensin Vaarojen Sanomissa.

Partanen tuli mukaan Juuan LVI:n palvelukseen ja osaomistajaksi jo vuonna 2012. Tuolloin hän korvasi eläkkeelle jääneen Pertti Kytön. Toisena osakkaana ollut Risto Hirvonen on hänkin nykyisin eläkkeellä.

Vuonna 2016 LVI Pielinen Oy osti enemmistön Juuan LVI:n koko osakekannasta, mutta Partanen omistaa yhtiön nyt kokonaisuudessaan. Kuopiossa syntynyt toimitusjohtaja Heli Partanen on tehnyt viimeiset 15 vuotta lvi-suunnittelutyötä. Kulunut vuosi on ollut hyvin erikoinen ja vaikea.

– Pahimmassa vaiheessa eli viime keväänä näytti jo siltä, että työmaat pysähtyvät. Kaikki neuvottelut käytiin etänä. Kaiken kaikkiaan aika vähän tämä korona-aika on lopulta töihin vaikuttanut, kertoo Partanen.

Lähinnä ongelmat ovat liittyneet putkiremonttien ja vastaavien suunnittelutöiden siirtämiseen. Kuitenkin, jos putki vuotaa, niin se pitää korjata, olipa sitten tilanne yhteiskunnassa mikä tahansa.

Alalla hyvät näkymät

Alavireisen kevään jälkeen syksy on taas työllistänyt, kaikesta huolimatta, kiitettävästi.

– Isoin hanke on tällä hetkellä Kontiolahdelle rakenteilla olevan päiväkodin putkityöt. Sitten tietysti odotamme Bomban laajennustöiden lvi-urakoita, jotka tulevat laskentaan alkuvuodesta. Tarkoitus on tehdä urakkatarjous, Partanen sanoo. Juuan LVI:n vakituisin asiakaskunta ovat kuitenkin yksityistaloudet ja taloyhtiöt, putkiremontteja, patteriventtiilien vaihtamisia sekä korvaavien energiaratkaisujen suunnittelutyötä talouksille, jotka ovat luopumassa öljylämmityksestä.

– Yleisesti on siirrytty maalämpöön, tai perinteinen lämmitysmuoto korvataan ilmavesilämpöpumpun kaltaisilla ratkaisuilla, Partanen selvittää.

Alan näkymiä Partanen luonnehtiikin hyviksi. Esimerkkinä hän mainitsee Kolin, joka on ollut hyvä urakointikohde, ja tulee olemaan sitä jatkossakin. – Urakoimme viime vuonna Luontokeskus Ukon putkiremontin ja viime kesänä Kolin koulun putkiremontin.

Partanen uskoo Kolin vetovoimaan, myös tässä kohden, Juuan ja muiden lähialueiden paikallisten yritysten työllistäjänä. Juuan LVI oy:n tarkoitus on juhlistaa toiminnan 30 vuotta ensi keväänä. Toivossa eletään, että koronavirusepidemia on siihen mennessä saatu hallintaan. Juuan LVI:ssä työskentelee toimitusjohtaja Partasen lisäksi neljä lvi-asentajaa ja yksi toimistotyöntekijä. Myymälän hoidosta vastaa lvi-asentaja Arto Korhonen.

Teksti ja kuvat: Juha-Matti Junkkari