16.10.2020 klo 14:50
Uutinen

Juuassa tapahtuu

Juuan Yrittäjien artikkeli Pohjois-Karjalan Yrittäjien 80-vuotisjuhlajulkaisusta.

Pääkuvassa laskiaisrieha.


Juuan Yrittäjät tekee työtä yrittäjien ja yrittäjyyden puolesta. Teemme yhteistyötä eri yhteisöjen kanssa ja yhteistyö kunnan kanssa on ollut todella mutkatonta. Markus Hirvonen, kunnanjohtaja ja elinkeinoasiamies Antti Asikainen ovat olleet aktiivisia kunnan elinkeinoelämän kehittämisessä. Samoin muutkin virkamiehet ja kunnan luottamushenkilöt ovat oivaltaneet, että yrittäjät ja yrittäjyys vie kunnan elinvoimaa eteenpäin.

Järjestämme myöskin monenlaisia tilaisuuksia yrittäjille ja kuntalaisille. Yrittäjäkokouksien yhteydessä järjestämme koulutuksia ja muutenkin olemme näkymässä kuntalaisten parissa. Joulunavaus on puolestaan tärkein, kuntalaisille järjestämämme tapahtuma. Tänäkin vuonna pidämme sen Puu-Juuassa ja se yhdistetään Emppu Miettisen jo pitkään järjestämään, kuntalaisille tarkoitettuun, ilmaiseen ruokailuun.

Juuan kunta on luvannut järjestää tapahtumaan jouluvalotkin, joten toivottavasti saamme joulunavauksen pidettyä koronaepidemiasta huolimatta ja auttaisimme näin Puu-Juuan elpymistä entiseen loistoonsa.

Ensi kesänä olemme järjestämässä Pielisen Messuja ensimmäistä kertaa Juukaan ja teemana on ”Maan antimia”, joka tuo esille Juuan elinkeinoelämän koko kirjon. Messuthan piti olla jo tänä vuonna, mutta korona esti senkin. Haluamme tuoda messuilla Juuan kunnan elinkeinoelämää esille ja toivomme saavamme sen tuovan ihmisiä koko maakunnasta tutustumaan Juukaan ja sen elämään. Samalla toivomme, että saamme kehitettyä matkailua. Olemme tosi lähellä Kolia ja Bombaa, jotka ovat kävijämäärissä kovassa kasvussa, niin kuin koko kotimaan matkailu! Paljon on tehtävää mutta eikun eteenpäin. Olemme eläneet nyt vaikeita aikoja ja elämme koronan puristuksessa. Nyt jos koskaan tarvitsemme yhteistyötä kuntalaisten kanssa. Pidetään tosistamme huolta ja käytetään oman kunnan yrittäjien palveluita. Näin saamme palvelut pysymään paikkakunnalla ja kaikki se lisää kunnan elinvoimaa.

Onnittelut pirteälle 80-vuotiaalle Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:lle. Yhdessä olemme enemmän.

Jouni Porokka
puheenjohtaja
Juuan Yrittäjät


Jouni Porokka

  • Juuan Yrittäjät ry on perustettu v.1967. Juuan asukasluku oli kesäkuussa 2020 reilut 4500, joista yrittäjinä toimii n. 200. Heistä Yrittäjä-järjestöön kuuluu reilut 80 eli n. 40%.
  • Juuan yrittäjien puheenjohtajina ovat toimineet: Jouni Porokka ( nyt ), Seppo Hernesniemi, Kai Iiskola, Tapio Brelo, Jarkko Pitkänen, Erkki Miettinen, Kauko Räsänen, Risto Alanko, Pertti Pehkonen, Reijo Vauhkonen, Kari Tuhkanen, Heino Honkanen, Erkki Sutinen, Kyösti Siipola, Aulis Parviainen, Väinö Hernesniemi, Matti Kukkonen, Kari Tuhkanen, Reijo Vauhkonen, Pertti Pehkonen ja Risto Alanko.

Juuan Yrittäjien järjestämiä tapahtumia:


Puuroa tarjolla joulunavauksessa


Yritysvierailu Veekmasille.


Yrittäjäjuhla


Sampo Kaulasen vierailu


Yrittäjäilta


Pohjois-Karjalan Yrittäjien 80-vuotisjuhlajulkaisua pääset lukemaan täältä >