17.6.2020 klo 11:59
Uutinen

Jyrki Hakkarainen ehdolle Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi

Tiedote 17.6.2020
Varsinais-Suomen Yrittäjät

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkaraista esitetään ehdolle Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi. Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajuutta tavoittelee Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Stina Siikonen.

Suomen Yrittäjät valitsee lokakuun liittokokouksessa järjestölle puheenjohtajan lisäksi kaksi varapuheenjohtajaa. Varsinais-Suomen Yrittäjien hallitus on päättänyt esittää aluejärjestön puheenjohtaja, yrittäjä Jyrki Hakkaraista ehdolle SY:n varapuheenjohtajaksi. Yrittäjä Stina Siikosta esitetään ehdolle SY:n uuden valtuuston varapuheenjohtajaksi. Molemmat ovat antaneet suostumuksena ehdokkuuksiin.

Stina Siikonen on 35-vuotias tapahtumatuotanto- ja markkinointialan yrittäjä.

– Olen ylpeänä ja kiitollisena seurannut Suomen Yrittäjien toimintaa tänä koronakeväänä. Tiedän, ettei työ helpotu lähivuosina. Uskon voivani antaa tukeni vaikuttamis- ja kehittämistyöhön nuorten yrittäjien ja ketterän työelämän näkökulmista, vuodesta 2016 yrittäjänä toiminut 35-vuotias Stina Siikonen sanoo.

Salon Kiskossa asuva 53-vuotias Jyrki Hakkarainen on toiminut yrittäjänä vuodesta 1993. Hänellä on kaksi lakitoimistoa. Lisäksi Hakkarainen toimii alustataloudessa: hän vuokraa kesähuvilaa ja asuntoautoa. Hakkarainen edustaa suomalaisen työelämän yhtä merkittävää trendiä: verkostoissa toimivaa yksinyrittäjyyttä.

– Nyt kun johtohahmojen määrä Yrittäjissä vähenee, on mielestäni entistäkin tärkeämpää valita tehtäviin monipuolista osaamista ja ymmärrystä. Olen sitoutunut järjestötyöhön ja yrittäjyyden edistämiseen sataprosenttisesti, Jyrki Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen on yrittäjyyden lisäksi toiminut lakimiehenä ja neuvottelupäällikkönä Suomen Lähi- ja perushoitajaliitossa sekä toiminut kunnanjohtajana Pohjassa ja kehitysjohtajana Raaseporissa. Hakkarainen on toiminut myös konsulttina kunta-alalla, missä hän on pyrkinyt kehittämään erityisesti kuntien talouden johtamista.

– Kuntapuolen osaaminen on yksi vahvuuksistani. Kuntatalous on syvässä kriisissä ja yrittäjyydessä on ratkaisu kuntatalouden ongelmiin. Toivon voivani toimia yrittäjyyden merkityksen puolestapuhujana ja Yrittäjien puhemiehenä tässä tärkeässä kokonaisuudessa.

Hakkarainen puhuisi SY:n varapuheenjohtajana myös erityisesti yhteiskunnallisten rakennemuutosten tarpeesta.

– Suomi on jälleen tilanteessa, joka vaatii pieneltä kansalta ponnisteluja ja yhteiskunnalta uudistumista. Tilanne ei ole uusi. Suomi on noussut ennenkin. Kauan kaivatut rakenneuudistukset ovat nyt välttämättömiä. Vain työllä, koulutuksella ja yrittämisellä Suomi menestyy, Hakkarainen toteaa.

Hän painottaa, että samalla kun ajetaan yhteiskunnan uudistamista, on järjestön uudistuttava myös itse.

– Uudistuminen ja luotettavuus ovat järjestömme arvoja. Kolmas arvo on rohkeus, ja sitä toivon liittokokoukselle henkilövalintoihin lokakuussa, Hakkarainen sanoo.

Lisätiedot:

Stina Siikonen (kuvassa alla), yrittäjä, Koolle Oy, puh. 040 7682924, stina.siikonen@koolle.fi

Jyrki Hakkarainen (pääkuvassa), yrittäjä, Kiskon Laki Oy, puh. 044 760 2400, jyrki.hakkarainen@yrittajat.fi