19.10.2018 klo 15:35
Uutinen

Jyrki Mäkynen valittiin yksimielisesti – varapuheenjohtajista tiukka äänestys

Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi valitulle Jyrki Mäkyselle aplodeerattiin seisaaltaan puheenjohtajaksi valinnan jälkeen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Petri Salminen, Nina Rasola, Antti Rantalainen ja Carita Orlando.

Jyrki Mäkyselle ei ilmaantunut vastaehdokkaita, joten valinta oli nopea ja yksimielinen. Liittokokousväki nousi seisaalleen taputtamaan Mäkyselle.

– Kiitän nöyrästi luottamuksesta, minkä äsken sain. Tämä on hieno järjestö, koska tämä on yrittäjien järjestö. Yrittäjät muuttavat maailmaa ja järjestö auttaa heitä siinä, kolmannelle kaksivuotiskaudelle valittu Mäkynen kiitti.

– Ei tämä homma onnistu ilman läheisten tukea…missä on vaimoni Tanja?

Jyrki Mäkynen etsi katsellaan vaimoaan yleisön joukosta ja kun tämän näki, kiitti tätä tuesta.

Mäkysen vuonna 1992 perustama Oy HM Profiili Ab kehittää, suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää työympäristöjä. Toimipisteet ovat Seinäjoella, Vaasassa, Pietarsaaressa ja Jyväskylässä.

Petri Salminen ääniharava

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen nousi varapuheenjohtajiston ääniharavaksi. Salminen sai 1628 ääntä.

Petri Salmisen yritys Salminen & Tikka Oy keskittyy myynnin ja johtamisen kehittämiseen. Sen kotipaikka on Jyväskylä.

Salmisen lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin istuvat puheenjohtajat Nina Rasola Etelä-Savosta (1488 ääntä) ja Carita Orlando Pääkaupunkiseudun Yrittäjistä (1331 ääntä) sekä Antti Rantalainen Taloushallintoliitosta (1364 ääntä).

Rasolalla on jätehuoltoalan yritys RL-Huolinta Oy Mikkelissä, Orlandolla on hänen nimeään kantava Orlando Consulting Oy, jonka kotipaikka on Vantaa. Tilipalvelu Rantalainen Oy toimii 43 toimipisteessä Suomessa ja yhdessä toimipisteessä Pietarissa.

Puheenjohtajistosta pudonnut Varsinais-Suomen Jaakko Männistö sai 1205 ääntä ja ehdokkaana ollut Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä sai 528 ääntä.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi