18.8.2020 klo 08:34
Uutinen

Jyväskyläläinen Petri Salminen ehdolla Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi

Keski-Suomen Yrittäjien hallitus päätti helmikuussa asettaa Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Petri Salmisen ehdokkaaksi lokakuussa Jyväskylässä järjestettävään puheenjohtajavaaliin.

Kuusi vuotta Suomen Yrittäjien puheenjohtajana toiminut Jyrki Mäkynen ei järjestön sääntöjen mukaan voi enää asettua ehdolle, joten yrittäjäjärjestölle valitaan syksyllä uusi puheenjohtaja.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja johtaa yrittäjäjärjestöä ja toimii Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtajana. Puheenjohtaja johtaa yhdessä hallituksen kanssa yrittäjäjärjestön edunvalvontaa ja toimii yrittäjäjärjestön edustajana suhteessa valtiovaltaan ja muihin järjestöihin. Puheenjohtajan valitsee liittokokous.

Lue alta Petri Salmisen ehdokasesittely:

Kuka olet?

Asiantuntijayrittäjä myynnin, johtamisen ja rekrytointien alalta. 16 vuoden yrittäjyyden ja konepajateollisuudessa toimivan perheyrityksen kautta tiedän, kuinka valtava merkitys yrittäjyydellä ja kasvollisella omistajuudella on yhteiskunnan hyvinvoinnille ja uudistumiselle. Yrittäjänä olen kokenut niin liiketoiminnan räjähdysmäisen kasvun mukanaan tuoman huuman kuin yritystoiminnan alasajopäätökseen liittyvän musertavan tuskankin. Yrittäjäjärjestön toiminnassa olen ollut mukana 15 vuoden ajan.

Yrittäjä, Salminen & Tikka Oy, 2004–

• myynnin ja johtamisen kehittämispalvelut sekä johdon ja myyntihenkilöstön rekrytointi

Osakas, AJ-Tools Oy Ltd, 2011–

• ohutlevytyökalujen suunnitteluun ja valmistukseen sekä koneistuspalveluihin erikoistunut perheyhtiö

1. Miksi haet tähän luottamustehtävään?

Tulevina vuosina meidän pitää olla nykyistäkin ketterämpiä nähdäksemme sekä aidosti ymmärtääksemme yrittäjyyden muutoksia ja yrittäjien tarpeita vaikuttamis- ja järjestötyömme pohjaksi. Haluan olla rakentamassa Suomen Yrittäjistä maan vaikuttavinta elinkeinoelämän järjestöä, joka on jäsenilleen merkityksellinen ja suomalaisille yrittäjille menestymisen mahdollisuuksia tarjoava yrittäjyyden alusta.

2. Mikä on mielestäsi yrittäjäjärjestön tärkein tehtävä?

Vaikuttaa siihen, että Suomessa on mahdollista menestyä yrittäjyydellä ja tehdä Suomesta aidosti houkutteleva maa yrittää, kasvaa ja investoida. Päättäjien on nykyistä paremmin ymmärrettävä yrittäjyyden merkitys ja moninaisuus. Jäsenille ja yrittäjyyden puolesta ympäri maan toimiville aktiiveille yrittäjäjärjestön oltava yhteisö, joka tarjoaa liiketoimintahyötyjä, verkostoja sekä todellisia vaikuttamismahdollisuuksia.

3. Missä yrittäjäjärjestö on mielestäsi onnistunut hyvin ja missä on vielä kehitettävää?

Olemme onnistuneet tuomaan julkiseen keskusteluun ja päätöksentekoon aitoa ymmärrystä yrittäjyydestä. Järjestöstä on kehittynyt vahva, tuloksekas ja yhteistyökykyinen yrittäjyyden puolustaja.

Tulevat vuodet ovat niin Suomen kuin yrittäjyydenkin jälleenrakentamisen aikaa, jossa tarvitaan nykyistä enemmän kansainvälisyyttä ja kykyä ymmärtää erilaista yrittäjyyttä – perinteistä ja uutta.

4. Jos sinut valitaan, mihin suuntaan viet yrittäjäjärjestöä?

Yrittäjyyttä, omistajuutta ja vastuuta kantavia yrittäjiä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Haluan olla rakentamassa kanssanne yrittäjäjärjestöä, joka kykenee tunnistamaan yrittäjyyden muutokset, arvostaa aluejärjestöjen, paikallisyhdistysten ja toimialajärjestöjen työtä ja osaamista sekä välittää sen myös yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. Näin Suomen Yrittäjät on entistäkin väkevämpi vaikuttaja ja yrittäjyyden puolustaja.

Aiemmat luottamustoimet

Suomen Yrittäjät

Varapuheenjohtaja 2018–

Työvaliokunnan jäsen 2018–

Hallituksen jäsen 2016–

Hallituksen varajäsen 2012–2015

Kasvuyritysverkoston johtoryhmän jäsen 2018–

Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmä 2018–

Kansainvälisyysvaliokunta 2018–

Maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmä 2020–

Keski-Suomen Yrittäjät

Puheenjohtaja 2016–2018

Työvaliokunnan jäsen 2012–2016

Hallituksen jäsen 2009–2016

Kansainvälistymisasioiden yhteyshenkilö 2005–2010

Nuoret Yrittäjät 2005–2013

Jyväskylän Yrittäjät

Puheenjohtaja 2015–2016

Varapuheenjohtaja 2014

Hallituksen jäsen 2012–2017

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) ja sihteeristö (MYRS), jäsen, 2016–

Sauli Niinistö 2018 -presidentinvaalikampanja, aluevastaava, 2017–2018

Lisätietoa Suomen Yrittäjien puheenjohtajavaaleista ja muista ehdokkaista löydät täältä >>