Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

8.5.2018 klo 10:34
Uutinen

Jyväskylän talous porskuttaa, kiitosta sataa yrittäjille

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto isännöi Jyväskylän Yrittäjien, Jyvässeudun Yrittäjien ja Korpilahden Yrittäjien yhteisen aamukahvitilaisuuden 8.5. Vesilinnassa.

Jyväskylällä menee hyvin, aloitti Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto puheensa jo perinteiseksi muodostuneilla kaupungin ja Yrittäjien yhteistyön aamukahveilla Vesilinnassa. Tällä hetkellä eletään poikkeuksellisen suotuisaa aikaa ja tuore tilinpäätös kertoo siitä, että talous on tasapainossa ja joillain mittareilla jopa plussan puolella.

Syitä hyvään kehitykseen on useita. Koivisto kiitteli päättäjiä siitä, että budjettikuri pitää. Suurin syy on myönteisesti kehittyneet verotulot, jotka olivat esimerkiksi Jyväskylässä viime vuonna yli 20 miljoonaa suuremmat kuin arviointiin. Tästä kehityksestä Koivisto antaa suuren kiitokset toimiville ja aktiivisille yrityksille ja yrittäjille.

Kaupunginjohtaja seuraa työssään tilastoja. Merkittävin seurattava luku on kuukausittain päivittyvä työttömyysluku, joka on osoittanut merkittävää parannusta. – Viimeisen vuoden aikana jokaisena kuukautena Jyväskylän työttömyysluku oli yli kolme prosenttia parempi kun edellisenä vuonna samaan aikaan. Uudet työpaikat syntyvät yrityksiin ja siitäkin kiitos yrittäjille, sanoo Timo Koivisto.

Kasvua ja kehitystä

Kasvu tuo yrittäjien palveluille kysyntää. Viime vuonna rakennettiin 1600 asuntoa lisää ja tänä vuonna luku näyttää ylittyvän. Kasvu tuo työtä ja takaa myös sen, että rakennukset pitävät arvonsa.

Jykesin jälkeen yritysneuvonta ja yrityspalvelut ovat siirtyneet kaupungin elinkeinoyksikköön. Siellä on testattu mm. yrityspalveluseteliä, joka kohdennettuna suoraan yrityksen myyntiin ja markkinointiin.

Keskeisistä hankkeista kaupunginjohtaja nostaa esille Hippoksen. – Hippokselle rakennetaan 200-300 miljoonalla täysin uudet suorituspaikat yli 20 urheilulajille. Kaupunki panostaa hankkeeseen tontit sekä korjausvelan verran rahaa eli 25 miljoonaa euroa, avaa Koivisto jättihankkeen suuruusluokkaa. Kokonaisuuden tarkoitus on myös tarjota mahdollisuuksia uuteen liiketoimintaan.

Keskustan kehittäminen

Yrittäjien huolenaiheena olevaa keskustan kehittämistä ei ole unohdettu. Tulevina vuosina panostetaan asukasmäärän lisäykseen, tavoitteena tuplata nykyinen väkimäärä. Tämä vaatii mm. ratapihan ylittämistä, täydennysrakentamista sekä korkeammalle rakentamista. Pysäköinnin osalta Jyväskylä rikkoo rajoja väljentämällä määräyksiä. Tavoite on, että keskusta olisi vireä palvelukeskittymä, jonka elinvoimaisuus perustuu paitsi asukasmäärään, myös volyymin mahdollistamiin kauppoihin ja palveluihin. Myös turvallisuuteen tullaan panostamaan entistä enemmän yhteistyössä useisen toimijoiden kesken.

Tapahtumat virittävät kesän

Jyväskylässä on luvassa tapahtumien kesä. Suurimpina vetonauloina ovat Neste ralli, Kalevan kisat ja Suomi pop-festivaalit, jotka tuovat kaupunkiin runsaasti matkailijoita.

– Ensi kesänä jokaisena viikonloppuna on useampi tapahtuma, tämä pitää kaupungin vireänä ja tuo tarvetta monenlaisille yrittäjien palveluille. Yrittäjien tapahtumapalvelut ovat tärkeä osa tapahtumatarjontaa. Olemme panostaneet yhden luukun systeemiin, jonka tavoitteena on lupaprosessin helpottaminen, kertoo Timo Koivisto.

Ollaan yhteydessä!

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kehotti yrittäjiä ottamaan yhteyttä kaupungin elinkeinoyksikköön tai Jyväskylän, Jyvässeudun tai Korpilahden yrittäjäyhdistyksiin yrittäjyyden edellytyksiin liittyvissä kehittämisasioissa. Keskusteluyhteys on tiivis ja asioita pyritään ratkomaan ja kehittämään aina hyvässä vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä.

Kuva ja teksti: Kerttu Pylvänäinen