21.6.2018 klo 11:14
Uutinen

Jyväskylän Yrittäjien sparrausillasta haettiin uusia näkökulmia ja konkreettisia vinkkejä

Jyväskylän Yrittäjien sparrausilta kokosi uusia jäsenyrittäjiä sparraukseen 19.6. Keski-Suomen Yrittäjien toimistolle.

Jyväskylän Yrittäjien sparrausilta tarjosi erinomaiset puitteet tuoreille jäsenyrittäjille haastaa itseään ja toisiaan. Sparrausilta on tapahtuma, jossa kokeneet yrittäjät auttavat uusia yrittäjäjärjestön jäseniä menestymään tarjoamalla tuoreita näkökulmia ja konkreettisia vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen.

Sparrausilta järjestettiin Keski-Suomen Yrittäjien toimistolla 19.6. ja paikalla olivat tuoreina jäsenyrittäjinä Antti Jokitalo HAL Greteco Oy:stä, Tero Kadenius Flowa Oy:stä sekä Mirkka Lampinen Mirkan Assari palvelut Oy:stä. Sparraajina toimivat Jyväskylän Yrittäjien hallituksen jäsenet Jari Parkkisenniemi ja Joni Borgström.

Sparrattavista kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että yrittäjäjärjestöön kuulumisen parhaimpia puolia on laajat verkostot. Lisäksi sparrattavat kokivat, että yrittäjäjärjestön kautta on mahdollista myös kehittää omaa osaamista.

– Tottakai ne verkostot houkuttavat. Yrittäjäjärjestössä on valtava määrä potentiaalia uudelle jäsenelle, sillä eihän mistään muualta saa yhdellä kertaa näin laajaa kontaktiverkostoa, ja sitä myöten näin b2b-yrittäjänä myös potentiaalista asiakaskuntaa, Antti Jokitalo kommentoi omia liittymissyitään.

– Haluttiin purkaa meidän omaa IT-kuplaa. Olemme toimineet jo neljän vuoden ajan, mutta vaikuttaa siltä, että olemme ikään kuin jumittuneet näiden omien verkostojen sisään ja haluttiin saada tähän muutos. Uudet ja raikkaat näkemykset ovat aina tervetulleita, oli yritys sitten minkälaisessa vaiheessa tahansa, Tero Kadenius lisää.

Sparrausilta on mahdollisuus kehittyä ja auttaa

Sparrausilta tarjosi sparrattaville yrittäjille mahdollisuuden olla myös itse haastamassa ja samalla auttamassa toisia yrittäjiä. Yrittäjien keskinäisessä sparrauksessa yrittäjät pääsivät peilaamaan omia tilanteitaan ja ongelmiaan toisten vastaaviin. Yhdessä näihin lähdettiin hakemaan ratkaisuja ja siinä myös onnistuttiin.

– Sain möläytettyä oman yritykseni tilanteeni ääneen ja pääsin kuulemaan muiden näkemyksiä siitä. Erittäin mielenkiintoista ja hyödyllistä päästä peilaamaan omaa tilannettaan siihen, miten muut sen näkevät. Yksinyrittäjälle tällainen on erityisen tärkeää, kun ei ole oman yrityksen sisällä toista sellaista henkilöä, kenen kanssa tällaisista keskustella, Mirkka Lampinen kommentoi.

– Sparrausilta oli oikeastaan paras mahdollinen match tähän hetkeen. Saimme vinkkejä omaan toimintaan ja toisaalta tuntui siltä, että pystyin itse tarjoamaan muille näkemyksiä esimerkiksi kansainvälistymisestä. Pääsimme sparrausillassa ihan niinkin konkreettiselle tasolle, että sain vinkkejä yrityksen verkkosivujen kehittämiseen, Tero Kadenius jatkaa.

Yritysten erilaiset tilanteet mahdollistavat näkökulmien laajan kirjon

Sparraajana tilaisuudessa ollut Jari Parkkisenniemi pitää suuressa arvossa sitä, että niin erilaiset yrittäjät ja erilaisissa tilanteissa olevat yritykset saadaan saman katon alle keskustelemaan omista haasteistaan ja sitä myöten tukemaan myös toistensa kehittymistä.

– Sparraajan asemassa meidän tehtävämme on kuunnella sparrattavien haasteita ja antaa sitten nouseviin kysymyksiin omia näkemyksiämme. Yritykset ovat erittäin mielenkiintoisia ja tilanteet, joissa eri yritykset ovat, vaihtelevat todella paljon. On hienoa nähdä, miten jo pidemmälle ehtinyt yrittäjä sparraa vasta aivan uran alkuvaiheessa olevaa yrittäjää, Parkkisenniemi kommentoi.

– Uskon, että pystyimme Jonin kanssa tarjoamaan sparrattaville omaa kokemustamme ja näin omalta osaltamme heidän menestystään edesauttamaan, Parkkisenniemi päättää.

Lisätiedot sparrausilloista:
Jarki Parkkisenniemi, Jyväskylän Yrittäjät, 050 355 5087, jarip@aprender.fi
Kerttu Pylvänäinen, Keski-Suomen Yrittäjät, 050 407 0077, kerttu.pylvanainen@yrittajat.fi