21.1.2017 klo 19:54
Uutinen

Jyväskylän Yrittäjien vuoden 2016 Yrittäjäpalkinto myönnettiin AFM-Forest Oy:lle

Jyväskylän Yrittäjät palkitsi AFM-Forest Oy:n Vuoden Yrittäjä 2016 -palkinnolla. Palkinto myönnettiin Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa 21.1.2017, 1200 yrittäjän läsnä ollessa toimitusjohtaja Klaus Grenbergille ja hallituksen puheenjohtaja Sanna Virtaselle.

1993 perustettu AFM-Forest Oy on suomalainen korkealaatuisten harvesteripäiden valmistaja, jolla on pitkä kokemus koneellisen puunkorjuun laitteista. Yrityksen tuotteita on käytössä maailmanlaajuisesti Kaukoidästä aina Etelä-Amerikkaan asti. Tuotteiden koko valmistus ja alihankinta on Suomessa, painottuen Keski-Suomeen.

Palkinnon jaossa haluttiin korostaa pitkäjänteistä kasvu- ja kehitystyötä sekä ansiokasta menestymistä kansainvälisillä markkinoilla. AFM-Forest työllistää tällä hetkellä 12 työntekijää ja sen liikevaihto on n. 3,5 MEur.

– AFM-Forest tekee mittavaa kansainvälistä yritystoimintaa Jyväskylästä käsin ja vain harva täällä tuntee yrityksen. Tämän vuoden palkinnon myötä halusimme korostaa muiden ansioiden lisäksi myös sitä, että voittajan ei tarvitse olla kaikkien tuntema ja kovinta ääntä pitävä. Meillä on Jyväskylässä monia hienoja yritystarinoita, tässä yksi josta voimme kaikki ottaa myös oppia, kommentoi Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Sini Huolman.

-Tuntuu hienolta saada tällainen kunnianosoitus ja se onkin omistettu koko toimivalle johdollemme ja työntekijöillemme. Asiakkaamme ja verkostomme ovat pääosin ulkomailla. Tunnettavuus kotimaakunnassa on selvästi vähäisempi. Koko yrityksen historian ajan on toimipaikkamme ollut Suomessa ja Jyväskylässä. Suomalaisia yrityksiä arvostetaan maailmalla ja meitä pidetään luotettavina kumppaneina. Laatuun uskotaan ja ulkomailla tiedetään, että suomalainen osaaminen on huippuluokkaa.

Tulevaisuudessa aiomme panostaa yhä enenemissä määrin toimivan jälleenmyyntiverkoston kasvattamiseen, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Klaus Grenberg.

Palkintoraatiin kuuluivat Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtaja Sini Huolman, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen, Finote Oy:n toimitusjohtaja/yrittäjä Timo Kovala, HiusSalonki Ykköset yrittäjä Kari Vatanen, Petrikki Oy:n yrittäjä Petrikki Tukiainen sekä Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykesin johtaja Olli Patrikainen. Patrikaista lukuun ottamatta raati koostui Yrittäjäjärjestön nykyisistä ja entisistä puheenjohtajista.