Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kahvila Momochi ja yrittäjät Kelly ja Lulu
Kelly and Lulu found it important to network with people in the industry and other entrepreneurs. They have been frequently attending various events for entrepreneurs, such as events organized by Helsingin Yrittäjät’s international HEI Network.  
7.11.2022 klo 17:00
Uutinen

Kahvila Momochi sai alkunsa rakkaudesta leivonnaisiin – Tuoreet kahvilayrittäjät kannustavat aloittavia yrittäjiä verkostoitumaan ja pyytämään apua

Kauppakeskus Forumin katutasoon, Simonkadun ja Mannerheimintien kulmaan aukesi loppuvuodesta 2021 soma japanilainen kahvila Momochi. Kahvilayrittäjien mukaan japanilainen ruokakulttuuri kiinnostaa helsinkiläisiä.

Kahvila Momochissa myydään ja leivotaan japanilaisia mochi-donitseja ja -jäätelöä. Mochi on perinteinen japanilainen riisileivonnainen, josta valmistetaan erilaisia jälkiruokia.  

– Momochin kaikki leivonnaiset valmistetaan paikan päällä ja laadukkaista raaka-aineista. Laadukkaiden tuotteiden lisäksi olemme panostaneet kahvilan sisustukseen ja ulkoasuun, yrittäjät kertovat. 

Momochin perustivat ystävykset Kelly Guon ja Lulu Wang. Lulu harrasti leipomista ja Kellylle puolestaan maistui makea. Rakkaus leivonnaisiin synnytti heissä ajatuksen oman kahvilan perustamisesta. 

– Ennen yrityksen perustamista laadimme tarkan ja konkreettisen suunnitelman liikeideastamme. Lulu leipoi ja kokeili erilaisia mochi-reseptejä. Järjestimme maistelutilaisuuksia ja teimme markkinatutkimuksia, Kelly kertoo. 

Kellyn ja Lulun tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa liiketoimintaansa ja avata lisää Momochi-kahviloita Helsinkiin.  

Naisten ystäväpiirissä on paljon yrittäjiä ja itsensä työllistäjiä. Lisäksi Lulun perheessä on ravintola-alan yrittäjiä, joten yrittäjyys ei ollut heille vierasta. 

Lulu ja Kelly saivat yrityksen perustamiseen apua NewCo Helsingiltä, ystäviltä ja pankilta.  

He kokivat myös tärkeäksi verkostoitua alan ihmisten ja muiden yrittäjien kanssa. He ovat käyneet ahkerasti erilaisissa yrittäjyystapahtumissa, kuten Helsingin Yrittäjien kansainvälisen HEI Networkin tilaisuuksissa.  

– Yrittäjyys on parasta. Yrittäjänäsaamme koko ajan oppia ja luoda uutta. Olemme niin onnellisia, että löysimme rohkeuden lähteä yrittäjiksi ja pääsimme toteuttaa unelmamme, Lulu huokaa. 

Momochilla on riittänyt hyvin asiakkaita ja liiketoiminta on kasvanut tasaisesti. Erityisesti mennyt kesä oli myynnin kannalta menestys. Kellyn ja Lulun mukaan japanilainen ruokakulttuuri on kiinnostanut helsinkiläisiä. Uuteen pastellinsävyin sisutettuun kahvilaan on suhtauduttu uteliaasti. Yrittäjien tulevaisuuden suunnitelmissa on kasvattaa liiketoimintaansa ja avata lisää Momochi-kahviloita Helsinkiin.  

Kellyn ja Lulun vinkit aloittavalle yrittäjälle:

  1. Tee suunnitelma. Hyvä ja kattava suunnitelma on kaiken perusta. Kirjoita ylös liikeideasi ja kuinka sen aiot toteuttaa.
  2. Pyydä apua. Suomessa yrityksen perustamiseen on runsaasti auttavia tahoja.
  3. Verkostoidu. Käy erilaisissa yrittäjyystapahtumissa. Tutustu ihmisiin ja kerro omasta yrityksestäsi.

Kelly Guon

Yritys: Kahvila Momochi, Moreat Oy, perustettu 2021.
Kuka: Kelly Guon, 33, asuu Helsingissä. Kotoisin Kiinasta.
Muuta: Harrastaa tankotanssia.

Lulu Wang

Yritys: Kahvila Momochi, Moreat Oy, perustettu 2021
Kuka: Lulu Wang, 26, asuu Helsingissä. Kotoisin Kiinasta.
Muuta: Harrastaa saliharjoittelua.

KUVAT Jaana Tihtonen