11.3.2021 klo 08:01
Uutinen

Kaikki alkaa ajatuksesta

Kaikki käänteentekevät hankkeet ovat lähteneet yhdestä kipinöivästä ajatuksesta. Jäävätkö sinun hyvät ajatuksesi pöytälaatikkoon vai laitatko ne toteutumaan?

Joulukuussa Kirjaslammen tuntumassa loistanut Valometsä-projekti todisti, miten hienot asiat lähtevät tapahtumaan kun ajatukset tuodaan rohkeasti julki ja niitä viedään määrätietoisesti eteenpäin. Idean alullepanijoiden ahkeran työn seurauksena paikalliset yritykset sekä yrittäjäyhdistys lähtivät tukemaan Valometsän rakentamista ilman suoria tuotto-odotuksia, uskoen, että tästä syntyy iloa iloa meille kaikille keskellä pimeintä alkutalvea.

Rohkeammissa haaveissa oli Valometsän kyky vetää myös ulkopaikkakuntalaisia tutustumaan Valkeakoskeen. Tämäkin toteutui, sillä Kirjaslammen maisemista postasivat kuvia someen ahkerasti niin ympäryskuntalaiset, tamperelaiset kuin kauempaakin saapuneet vieraat. Ajatus konkretisoitui ja on nyt todettu käytännössä toimivaksi. Seuraava askel on tehdä Valometsästä perinne, joka elää ja kasvaa ajan saatossa.

Uskon hyviä ajatuksia löytyvän kaupungistamme enemmänkin ja toivon, etteivät ne mene hukkaan ääneen lausumisen pelon vuoksi. Harva idea on niin kahjo, etteikö sitä kannattaisi koeponnistaa vähintään ystäväpiirissä. Mikäli kaikupohjaa löytyy, tulisi ajatus pukea selkeäsanaiseksi, hintalapulliseksi suunnitelmaksi. Harkittu suunnitelma on puhetta helpompi myydä verkostoille, joiden avulla toteutus voidaan rahoittaa.

Valkeakoskella on paljon asioita, joista voi ylpeästi kertoa ulospäin. Perinteistä mantraa saakin toistaa loputtomiin; täältä löytyy upea koskimaisema, erinomaisia koulutusmahdollisuuksia, edullisia moderneja asumisratkaisuja sekä hyvät liikenneyhteydet. Näiden lisäksi on korkeatasoista kulttuuria, kovaa vauhtia mainettaan kasvattava Kerhomajan-Waltikan terveys- ja hyvinvointialue, uudistuvia matkailukohteita keskustan ulkopuolella sekä nykyaikaista asiantuntijayrittäjyyttä, jolla on todellista vientipontentiaalia verkoston vielä kehittyessä.

Nämä kaikki ovat lähteneet yksittäisistä, määrätietoisesti edistetyistä ajatuksista. Rikkiviisas voi sanoa, että koskimaisema on lähtöisin Mallasvedestä eikä ajatuksesta, mutta kun katsotaan miten rantoja on aikojen saatossa muokattu, on siinäkin ollut paljon ajatusta mukana.

Asukaskunnastaan muodostuva ajatushautomo nimeltä Valkeakoski synnyttää varmasti jatkossakin hyviä ajatuksia, joista muodostuu etua ja iloa kaikille. Kunhan ne vain uskalletaan lausua ääneen.

Rohkeiden avausten puolesta,
Matti Lintula
Puheenjohtaja
Valkeakosken Yrittäjät

Tämä artikkeli on julkaistu Valkeakosken Sanomissa 20.1.2021.

googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-mob_3’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’); });
googletag.cmd.push(function () { googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’); });