6.4.2022 klo 13:39
Uutinen

Kalenteroinnin mestari Pippa Laukka kannustaa suunnitelmallisuuteen: ”Yhtä tärkeää kuin merkitä työt, on merkitä vapaa-aika”

– Yksinyrittäjä ei voi skaalata itseään. On pidettävä huolta, että kokonaisuus pysyy hallussa. Olen intohimotyössä, ja koen työtäni kohtaan paloa ja kiinnostusta, sanoo Pippa Laukka, joka on 30-vuotisen lääkärin uransa lisäksi toiminut yrittäjänä 20 vuotta. Huhtikuun Yrittäjäristeilyllä hän luennoi yrittäjille hyvinvoinnista ja terveydestä.

Pippa Laukka on oppinut kalenterin ja ajanhallintansa mestariksi. Se on tarpeen, kun hän sovittelee kalenteriin Vihdin ja Karkkilan terveysjohtajan kokouksia, naisten jalkapallon maajoukkue Helmareiden leirit sekä työt luennoitsijana ja mediassa, kuten esimerkiksi Olet mitä syöt -ohjelmassa.

– Vuoden aikataulutus lähtee maajoukkuetapahtumista, koska ne saan tietää ensimmäisenä. Seuraavaksi tulee päivätyöni terveysjohtajana eli esimerkiksi hallituksen kokoukset. Muut työt tulevat niiden ehdoilla, Laukka kertoo puhelimitse Slovakiasta, missä hän viettää osaa vuosilomastaan Helmareiden leirillä.

Laukka on toiminut yrittäjänä parisenkymmentä vuotta, ja on tehnyt monenlaisia töitä oman osaamisalansa terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Viime vuosina palettiin on tullut mukaan mediaa ja markkinointia.

– Rajaan paljon pois yhteistyökuvioita. Yksinyrittäjä ei voi skaalata itseään. On pidettävä huolta, että kokonaisuus pysyy hallussa. Yhtä tärkeää kuin merkitä työt, on merkitä vapaa-aika. En ole kuitenkaan mustasukkainen vapaa-ajastani. Olen intohimotyössä, ja koen työtäni kohtaan paloa ja kiinnostusta, hän kertoo.

Kaikkea ei voi tehdä. Laukka ei ole luopunut vastaanottotyöstä kokonaan, mutta se on vähentynyt noin 5 000 vastaanotosta noin 500 vastaanottoon vuodessa. Päivystystä hän ei tee enää ollenkaan. Nykyisessä työssään hän pystyy pitämään viikonloput vapaana, ellei Helmarit vie häntä reissuun.

Ammatillisia haaveita

Yrittäjien onneksi Laukka tulee luennoimaan Yrittäjäristeilylle, jonka teema on hyvinvointi. Laukka aikoo puhua yrittäjille hyvinvoinnista ja terveydestä.

– Tällä hetkellä on paljon epävarmuuksia elämässä. Sikäli hyvinvointiristeily on hyvä ja tarpeellinen tapahtuma, hän toteaa.

Laukka on 30 vuodessa kokenut paljon rakkaassa lääkärin ammatissa. Yrittäjänä tulevaisuudenhaaveet liittyvät enemmän siihen, miten lääkärin työtä ja mediaa voisi yhdistellä. Lisäksi Laukka haaveilee monen muun suomalaisen tapaan omasta kahvilasta.

– Kahvilani yhdistäisi kanssakäymistä ja hyvinvointia, mutta ei olisi kiinni missään ruokavaliotrendissä. Herkkuja ja Hyvää oloa voisi olla sen nimi. Se on haave, jonka ei välttämättä tarvitse toteutua. Tiedän myös, että se ei ole helppo tapa hankkia elantoa, Laukka kertoo.

Lue myös muista luennoitsijoista

Unilääkäri herättelee nukkumisen tärkeyteen: ”Hyvä uni lataa akut ja tekee työnteosta terävämpää”

Korona sairastutti Kape Aihisen ravintolan työntekijät pahimmalla hetkellä: ”50 tuntia aikaa löytää lisää henkilökuntaa”

Yrittäjäristeily risteillään 23.−24.4.2022 m/s Silja Europalla.
Ilmoittaudu risteilylle!

Elina Hakola