23.8.2018 klo 11:41
Uutinen

Kannanotto: E-P:n Yrittäjät vaatii oikeudenmukaisuutta yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaan

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät vaatii hallituksen budjettiriiheltä selkeitä ratkaisuja yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvan ongelmiin.

Jos yrittäjä työllistää samassa taloudessa asuvan perheenjäsenensä, joka ei itse omista yritystä, pitää yhteiskunta häntä useimmissa tapauksissa palkansaajana. Yleensä hän myös kuuluu palkansaajien työttömyyskassaan.

Siinä vaiheessa, kun perheenjäsen jää työttömäksi, hän muuttuukin yllättäen yhteiskunnan silmissä yrittäjäksi. Nykyisten säädösten perusteella hän jää siksi ilman työttömyysturvaa ja työllistymistä edistäviä palveluja. Työttömyysturvan saamiseksi koko yritystoiminta pitäisi lopettaa.

Etelä-Pohjanmaan yrittäjien hallituksen mielestä nykykäytännölle ei ole olemassa mitään järkevää perustetta, vaan kysymyksessä on selkeästi epäoikeudenmukainen kohtelu. Siksi syyskuun budjettiriihessä on tehtävä työttömyysturvalakiin pitkään odotettu muutosesitys.

Perheyrityksissä työskentelee noin 22 000 yrittäjän kanssa samassa taloudessa asuvaa perheenjäsentä, joilla ei ole omistusta yrityksessä.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Heikki Risikko, 050 3175 145