29.10.2017 klo 17:08
Uutinen

Kannanotto Iisalmen uimahallin rakentamisesta

Uimahalli rakennettava järkevästi

Iisalmen Yrittäjät pyysi kaupunkia kiirehtimään uimahallin remonttia 1,5 vuotta sitten. Nyt asia onkin menossa eteenpäin kovalla vauhdilla, mutta millä hinnalla? Suunnitelmissa on sulkea vanha halli, purkaa se ja rakentaa samalle paikalle uusi. Julkisuudessa esitetyt syyt ovat kaavamuutos ja 800 000 euron valtionavustus, jota ei ehkä pysty siirtämään.

Nyt olisi syytä puhaltaa pilliin ja tehdä laskelmat kustannuksista, jotka aiheutuvat hallin kiinnipidosta ja muille paikkakunnille tapahtuvasta matkojen subventoinnista sekä aikataulupaineista, kun uusi halli pitää saada äkkiä valmiiksi. Lisäksi tuntuu maalaisjärjen vastaiselta, ettei myönnettyä avustusta saisi järkisyihin vedoten siirrettyä, kunnes kaavamuutos on lainvoimainen. Yrittäjät ovat tottuneet odottamaan kaavan muuttumista, miksei siis kaupunkikin? Olemme myös valmiita auttamaan neuvotteluissa mikäli avustuksen siirtäminen ei muutoin onnistu.

Rakentamispaikan lisäksi on syytä muistuttaa päättäjiä siitä miksi on päädytty kokonaan uuden hallin rakentamiseen. Yksi syy oli vanhentunut tekniikka ja toinen jatkuvasti lisääntyneet käyttäjämäärät, jotka eivät nykyiseen 4-rataiseen altaaseen tahdo mahtua. Siksi uusi halli on suunniteltava 6-rataiseksi.

Rakentavin terveisin

Iisalmen Yrittäjät ry:n hallituksen puolesta
Jukka Ryhänen, puheenjohtaja