2.2.2018 klo 13:49
Uutinen

Kännykän vaihto mielessä? Tässä kolme alkuvuoden kiinnostavinta älypuhelinta

Älypuhelimen vaihtoa miettivän kannattaa odottaa vielä hetki, sillä alkuvuoden aikana esitellään muutama kiinnostava puhelinmalli.

Alkuvuosi on perinteisesti kiireistä aikaa älypuhelinrintamalla, kun valmistajat yksi toisensa perään esittelevät uusimpia mallejaan. Moni uutuus esitellään ensimmäisen kerran Barcelonan mobiilikonferenssissa (Barcelona Mobile World Congress) helmikuun lopulla.

Kokosimme kolme kiinnostavaa uutuutta, joita kännykän vaihtoa miettivän kannattaa harkita.

Nokia 9

HMD Globalin lisensoima Nokia-tuotemerkki oli yksi viime vuoden piristysruiskeita älypuhelinmarkkinoilla. Seuraavaksi valmistajalta odotetaan Nokia 9 -mallia, joka sijoittuisi ominaisuuksiltaan uuden Nokia-malliston huipulle, noin 500 euron hintaluokkaan.

Vahvistamattomien tietojen mukaan puhelimessa on 5,5-tuumainen oled-näyttö ja Snapdragonin tämän hetken nopein prosessori. Tallennusmuistia oli 128 gigatavua ja sitä voisi lisätä muistikortilla. Puhelimen takana olisi kaksi kameraa ja selfie-kuvia voisi napsia 5 megapikselin kameralla. Ulkoisesti puhelin olisi metallikuorinen ja vesitiivis.

Samsung Galaxy S9

Samsung esittelee uudet Galaxy S9- ja Galaxy S9+ -lippulaivansa niin ikään Barcelonan mobiilimessuilla. Puhelinten ominaisuuksista on ehtinyt jo vuotaa tietoja julkisuuteen. Puhelimissa on Galaxy S8-mallien tavoin 5,8- ja 6,2-tuumaiset näytöt. Keskusmuistia on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua (Galaxy S9+ -mallissa). Pienemmässä versiossa tallennusmuistia on puolet vähemmän ja keskusmuistia neljä gigatavua.

Kameroihin on luvassa parannuksia, etenkin hämäräkuvausta ajatellen. Luvassa on vahvistamattomien tietojen mukaan myös superhidas videokuvaus 480 kuvan sekuntinopeudella. Kamerassa olisi optinen zoom kuten Galaxy Note 8:ssa. Puhelimen etupuolelta olisi karsittu kokonaan fyysiset painikkeet.

Huawei P20 (P11)

Huawein oletetaan esittelevän uusimman lippulaivansa maaliskuun lopulla Pariisissa. Puhelimen tarkat uutuusominaisuudet ovat vielä hämärän peitossa, mutta markkinoilla odotetaan muun muassa täysin uudenlaista etukameraa, joka olisi toteutettu aikaisempien Huawein mobiilikameroiden tavoin yhteistyössä Leican kanssa. Odotettavissa on, että kamerassa olisi lisätyn todellisuuden mahdollistavaa tekniikkaa. Vahvistamattomien tietojen mukaan uutuuspuhelimen takakameralla voisi ottaa peräti 40 megapikselin valokuvia.

Puhelimen näytön odotetaan olevan kookas, noin 6-tuumainen. Näyttö avattaisiin iPhone X:n tavoin kasvontunnistuksella, tämä on kuitenkin vielä hieman epävarmaa. Uutuudessa on huhujen mukaan kahdeksan gigatavua keskusmuistia.

Kuva: DBrand (vuotokuva)

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi