Kuva: Kari Koslonen

Kari Koslonen harkitsee ensimmäisen työntekijän palkkaamista – apu auttaa työllistämisessä

Kuopion Yrittäjien tarjoama Yksinyrittäjästä työnantajaksi palvelu on herättänyt kiinnostusta paikallisten yrittäjien keskuudessa. Palvelussa mukana oleva Karkos Oy:n yrittäjä Kari Koslonen kertoo, että taustatuki ja palvelun tarjoamat kontaktit ovat hyvä asia ja helpottavat sopivan työntekijän löytymistä. Koslonen kertoo myös, että työntekijän palkkaaminen merkitsee mahdollisuutta kehittää toimintaa ja toteuttaa visioita.

Karelia-Ikkuna asennus. Kuva: Kari Koslonen

Vuodesta 2011 Karelia Ikkunoiden myyntiedustajana yksinyrittäjänä toiminut Koslonen kertoo olevansa tilanteessa, jossa töitä riittäisi toisellekin työntekijälle. Hän kertoo palkkaavansa heti kun sopiva henkilö löytyy.

-Etsin tavoitehakuista, hyvää tyyppiä. Kokemus myyntityöstä ja rakennuspuolesta on eduksi ja oma auto ja ajokortti pitää olla. Reipasta mieltä ja ahkeruutta, niin niillä pärjää jo aika pitkälle, kertoo Koslonen.

-Seuraavaksi tarkoituksena on tehdä TE-toimiston kanssa työpaikkailmoitus, hän lisää.

Koslonen mainitsee, että tieto Kuopion Yrittäjien palvelusta saapui hänelle kuin tarjottimella suoraan sähköpostiin. Hän odottaa saavansa lisää tietoa erityisesti työnantajan velvoitteista.

-Näkisin, että tästä palvelusta on varmasti hyötyä ja helpottaa ensimmäisen työntekijän palkkaamisen kynnystä, hän lisää suositellen.

Yksinyrittäjästä työnantajaksi palvelun yritysasiantuntija Pekka Vartiainen avaa palvelun sisältöä.

-Selvitämme yritykselle sopivia kanavia työvoiman löytämiseksi, annamme neuvontaa palkkaamiseen ja sen kustannuksiin liittyvissä kysymyksissä, tietoa työnantajan velvollisuuksista tai muista yrittäjää mietityttävistä asioista.

Kuopion Yrittäjien kaksivuotinen ESR-rahoitteinen hanke, Yksinyrittäjästä työnantajaksi tarjoaa kuopiolaisille yksinyrittäjille maksutonta, henkilökohtaista palvelua työllistämisen tukemiseen. Tavoitteena on vahvistaa paikallista yritystoimintaa ja edistää alueen taloudellista kehitystä.

Lue lisää palvelusta