31.5.2017 klo 15:34
Uutinen

Kärsitkö esiintymiskammosta? Turkulaisfirma kehittää terapiasovellusta VR-laseille

Turkulainen Morrow Games aikoo ratkaista erilaiset fobiat ja kammot virtuaalitodellisuuden avustuksella. Yhtiö kehittää parhaillaan ammattimaiseen terapiakäyttöön tarkoitettua, VR-laseilla käytettävää sovellusta.

Morrow Gamesin ideana on käyttää virtuaalitodellisuutta apuna esimerkiksi esiintymispelon, korkean paikan kammon tai erilaisten muiden fobioiden poistamiseen. Sovellus perustuu niin sanottuun altistusterapiaan, jonka käyttäminen on helpompaa ja edullisempaa virtuaalitodellisuudessa VR-lasien avulla. Sovelluksesta uutisoi ensimmäisenä Mobiili.fi.

Sovelluksen ensimmäisessä versiossa potilas kohtaa virtuaalisia hämähäkkejä. Terapeutti voi hallita hämähäkkien kokoa ja liikkeitä samalla, kun potilas liikkuu virtuaalitodellisuudessa. Sovelluksen etuna on luonnollisesti se, että potilas voi kohdata hämähäkit ilman pelkoa siitä, että ne olisivat oikeita.

Turkulaisfirman sovellus on suunniteltu HTC Vive -laseille, jotka mahdollistavat pelaajan liikkeet rajatulla fyysisellä alueella. Liikkeentunnistuksen ansiosta potilas uppoutuu paremmin virtuaaliseen tilaan. Mitä todellisemmaksi tila saadaan, sitä tehokkaampaa fobioista vieroittaminen on.

Sovelluksen markkinointi aiotaan kohdistaa ainoastaan ammattikäyttöön. Pilottivaihe kestää ensi syksyyn.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi