22.3.2018 klo 16:17
Uutinen

Kasva ja kansainvälisty toi rahoittajat ja yrittäjät yhteen

Kasva ja kansainvälisty! -seminaarin rahoituksen teematyöpajassa yrittäjät ja eri rahoittajatahot kohtasivat. Mukana olivat muun muassa Kari Pankka Privanetista ja Ely-keskuksen Team Finland -koordinaattori Tuomo Kauha.

Kasva ja Kansainvälisty -tapahtuman tavoitteena on aktivoida yrittäjät mukaan kasvutalkoisiin tuomalla rahoittajat ja kansainvälistymisen asiantuntijapalvelut kerralla saataville. Rahoittajien edustajana paikalla oli muun muassa Privanetin Kari Pankka. Privanet Group Oyj on suomalainen, listaamattomien yritysten arvopaperien välittämiseen ja yritysten rahoitusjärjestelyihin erikoistunut sijoituspalvelukonserni.

– Alan markkinajohtajana meillä on laaja palveluvalikoima, joka tuo yhteen kasvu- ja kansainvälistymishaluiset, rahoitusta tarvitsevat yritykset ja sijoittajat. Ylläpidämme Suomen ainoaa listaamattomien yritysten arvopapereiden jälkimarkkinaa. Tarjoamme kotimaisille pienille ja keskisuurille yrityksille kasvurahoituksen arvopolun pienemmistä rahoitustarpeista alkaen aina pörssilistautumisen kynnykselle sekä sijoittajille mahdollisuuden olla mukana kotimaisissa menestyksekkäissä kasvu- ja kansainvälistymistarinoissa, Pankka kertoi.

Privanet palvelee yli 16 000 asiakasta ympäri Suomen, ja sillä on toimipisteitä kahdellatoista paikkakunnalla. Yhtiön asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yhteisöt sekä institutionaaliset sijoittajat.

Kansainvälistymisen asiantuntija, maailmalta kotiseudulleen Hämeenlinnaan vastikään palannut Tuomo Kauha on toinen Hämeen ELY-keskuksen Team Finland-koordinaattoreista. Kauha vastaa Team Finlandin toiminnan koordinoimisesta Kanta-Hämeen alueella.

– Kilpailu kansainvälisillä markkinoilla on kovaa, mutta samaan aikaan kansainvälistyminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Suomessa syntyy jatkuvasti yrityksiä, jotka suuntaavat kotimarkkinoiden sijaan suoraan maailmalle, kertoo Tuomo Kauha.

Team Finland auttaa kaikkia viennistä kiinnostuneita yrityksiä. Palveluehdotus, eli tarkat askelmerkit kasvusuunnitelman toteuttamiseen tarjotaan niille yrityksille, jotka tavoittelevat nopeaa kasvua merkittävillä resursseilla.

Kun yritys on jo osoittanut kykenevänsä kehittämään liiketoimintaansa pidemmällä aikavälillä, niin kansainvälisessä kilpailussa menestymiselle on jo olemassa hyvät edellytykset.

– Yrityksestä pitäisi löytyä tarvittavaa osaamista sekä omaa pääomaa tai ulkopuolista rahoitusta. Etsimme yrityksiä, joiden toiminta on kestävällä pohjalla ja tuote tai palvelu kiinnostava, Kauha täydentää.

Kasva ja kansainvälisty! -seminaari pidettiin tänään torstaina Verkatehtaalla. Puhujina olivat mm. palkittu start up-yritys Sulapac Oy, Hämeenlinnan ylpeytemme Soda Shop Design Oy sekä maailmaa valloittava Kyrö Distillery. Tarjolla oli myös maistiaisia Kasvu Openin Kanta-Hämeen kasvupolusta. Seminaarin yhteydessä jaettiin Hämeen maakunnallinen vientipalkinto. Palkinto myönnettiin hauholaiselle Iloranta Oy:lle.

Seminaarin järjestävät Linnan Kehitys Oy, Hämeen kauppakamari, Forssan Yrityskehitys Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen liitto, Hämeen Yrittäjät, Hämeen ELY-keskus sekä Suomen Yrittäjäopisto.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi