9.4.2019 klo 18:31
Uutinen

Kasva Suomi -kampanja korosti yrittäjien tärkeyttä Suomelle

Suomen Yrittäjien valtakunnallinen Kasva Suomi -kiertue huipentui maaliskuun lopussa Helsinkiin vaalitapahtumien ja yleisötempauksen muodossa. Kiertueen tavoitteena oli tuoda yrittäjyyden näkökulmia vaalikeskusteluihin ja päätöksentekoon.

Yrittäjäjärjestön valtakunnallinen Kasva Suomi -bussikiertue järjestettiin 18.2.-26.3. Kiertueen aikana bussi pysähtyi yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla, joissa järjestettiin yli 100 tapahtumaa: yleisötilaisuuksia, paneelikeskusteluja, yrittäjäkahveja sekä oppilaitos- ja yritysvierailuja.

Kiertueen avulla haluttiin tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä ja vaihtaa ajatuksia yrittäjyydestä ja sen merkityksestä Suomen tulevaisuudelle. Tähän tavoitteeseen myös päästiin: kiertueen aikana tavattiin sekä yrittäjiä että satoja kansanedustajaehdokkaita.

Rovaniemeltä startannut kiertue huipentui 26.3. Helsinkiin Musiikkitalolla järjestettyyn vaalipaneeliin sekä samana aamuna Narinkkatorilla kaupunkilaisten kohtaamiseen teemalla Yrittäjät tuovat leivän pöytään. Helsingissä järjestettiin viikon aikana myös useampi muu vaalitapahtuma – tutustu vaaliviikon tunnelmiin:

Yrittäjät luovat työtä ja kasvua – Yrittäjien työ framilla Narinkkatorilla

Kasva Suomi -bussi kurvasi 26.3. Kampin Narinkkatorille, jossa yrittäjäjärjestö kertoi ja keskusteli ohikulkijoiden kanssa yrittäjyyden merkityksestä Suomen tulevaisuudelle. Ohikulkijoita hemmoteltiin paikallisen yrityksen Haagan Leipä Oy:n leipomalla leivällä.

(Juttu jatkuu kuvien jälkeen)

Kasva Suomi -kiertueen huipensi vaalipaneeli Musiikkitalossa 26.3.

Suomen Yrittäjät organisoi yhdessä aluejärjestö Helsingin Yrittäjien kanssa vaalikiertueen päätöspäivälle vaalipaneelin, johon oli kutsuttu ehdokkaita eri puolueista. Paneeliin osallistuivat Paavo Arhinmäki (vas.), Riikka Taivassalo (Sin.), Marcus Rantala (rkp), Kimmo Tiilikainen (Kesk.), Juhana Vartiainen (Kokoomus), Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr.), Erkki Tuomioja (Sdp), Mirita Saxberg (Liike NYT), Toni Paussu (PS) ja Sari Savela (Kd). Paneelin juontanut sarjayrittäjä ja sijoittaja Kim Väisänen puhututti ehdokkaita monista yrittäjiä koskevista asioista liikenteen ruuhkamaksuista verotukseen ja kasvun edellytyksiin.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Lauttasaaren vaalikahveilla tiivis tunnelma

Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki kokosi yrittäjät ja eduskuntavaaliehdokkaat yhteen Lauttasaaren Kahvila Puhurin Punaiseen Huvilaan 26.3. Mukana keskustelussa oli myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Malmilla eduskuntavaaliehdokkaat yllätettiin uudenlaisella paneelikeskustelulla

Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestivät yhdessä vaalipaneelin 27.3. Haaga-Helian Malmin kampuksella kokoontui peräti 19 kansanedustajaehdokasta sekä joukko yrittäjiä ja opiskelijoita. Ehdokkaiden joukossa oli useita yrittäjiä, mutta myös palkkatyössä toimivia. Erittäin lyhyen esittäytymiskierroksen jälkeen ehdokkaat pääsivät perinteisen vaalipaneelin sijaan ottamaan kantaa yrittäjille tärkeisiin asioihin Kyllä/Ei-kylteillä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Nuorilla yrittäjillä oma vaalitapahtuma Yrittäjätilassa

Helsingissä järjestettiin myös nuorten yrittäjien oma vaalitapahtuma 28.3. Nuorten yrittäjien verkosto HYNY oli kutstunut Yrittäjätilaan joukon yrittäjätaustaisia ja yrittäjyyden asiaa ajavia ehdokkaita. Paneelissa olivat mukana Mirita Saxberg (Liike Nyt), Kaisa Hernberg (Vihreät), Antti Siika-aho (Keskusta), Daniel Rahman (Kokoomus) ja Tom Packalén (PS). Paneelikeskustelun juonsi Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien hallituksen jäsen Sanni Kaikkonen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Anna ääni yrittäjyydelle 14.4.2019

Eduskuntavaalien virallinen äänestyspäivä on sunnuntaina 14.4.2019. Helsingistä vaaleissa on ehdolla joukko loistavia jäsenyrittäjiämme. Heihin sekä yrittäjäjärjestön Kasva Suomi -vaalikärkiin voit tutustua Kasva Suomi -sivustoltamme:

>> Ehdolla olevat jäsenyrittäjät

>> Kasva Suomi -vaalisivusto

Kuvat: Jaana Tihtonen, Tiina Oksala ja Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki