7.5.2020 klo 16:22
Uutinen

Kasvupolulle valitut yritykset odottavat sparrausten alkua innokkain mielin

Kasvu Open – Keski-Suomen Kasvupolulle valittiin mukaan 15 yritystä ympäri Keski-Suomen.

Kaikkinensa hakijoita oli 42. Mukaan valitut yritykset saavat maksutonta sparrausta kahdessa tapahtumapäivässä 12.5.2020 ja 18.8.2020. Sparraukset toteutetaan etäyhteyksien ja digitaalisen oppimisympäristön kautta.

Kasvupolulla on mukana niin ensikertalaisia, kuin aikaisemminkin mukana olleita yrityksiä. Fast Casual-tyyppistä ruokaa tarjoileva Restaurant Taikuri valittiin mukaan ensimmäistä kertaa ja yrittäjät Olli Peltomäki ja Jani Tiilikainen odottavat sparrauksien alkua positiivisin mielin.

– Ravintolat ovat koronan aiheuttaneessa tilanteessa todella kovilla, meillä liikevaihto on pudonnut 80 prosenttia. Jo vallitsevan tilanteen vuoksi tuntuu aivan mahtavalta tulla valituksi kasvupolulle. Tuleva vuosi näyttää mihin suuntaan asiat etenevät ja kuinka kauan kriisistä toipuminen ottaa. Olemme ensimmäistä kertaa mukana kasvupolulla ja uskon, että saamme sparrauksista paljon potkua ja apua tulevaan vuoteemme. Kasvu on ollut yrityksemme strategiana ja sillä tiellä tulemme jatkamaan. Näemme kollegani Jani Tiilikaisen kanssa, että tilannetta on nyt turha surkutella, suuntaamme ajatuksiamme koronan jälkeiseen aikaan. Kasvupolulta odotamme koppeja erityisesti henkilöstöjohtamiseen ja tiimityöskentelyyn, kaikkihan lähtee johtamisesta, yrittäjä Olli Peltomäki kertoo.

Asianajotoimisto WINLAW GROUP Oy on myös mukana ensimmäistä kertaa. He odottavat matkalta uudenlaisia näkökulmia työskentelyyn, varsinkin digitalisaation näkökulmasta.

– Haluamme tulla toimialana ja tekijöinä rohkeasti ulos kaapista. Meille on tärkeää toimia kaikessa asiakaslähtöisesti ja verkostomaisesti. Kasvupolulta toivomme sparrausta nykyaikaisen ja uudenlaisen näkökulman tuontiin omaan kenttäämme, erityisesti kehittämäämme WINSTONE LCG Service -palveluumme. Tavoitteenamme on myös ottaa digitalisaatio yhä vahvemmin mukaan toimintaamme. Koronan vuoksi jokainen varmasti nyt viimeistään havahtuu siihen, kuinka tärkeää on, että järjestelmät ovat kunnossa. Uskon, että toimintakulttuurimme on koronan jälkeen pysyvästi muuttunut. Tilanne oivalluttaa huomaamaan millä kaikilla tavoin voimme toimiakaan ja tehdä työtämme moninaisemmin, helpommin ja tehokkaammin, yrittäjä/asianajaja Marja-Liisa Järvinen avaa.

Kokon Puutarhalla eletään parhaillaan vuoden kiireisintä aikaa. Kiireet eivät todennäköisesti tule helpottamaan, sen takaa alkava kasvupolku. Yrittäjä Maria Kokolle prosessi on tuttu vuodelta 2014, jolloin he olivat ensimmäistä kertaa mukaan valittujen joukossa.

– Tuleva toki vähän jännittää, koska tiedämme entuudestaan kuinka rankka prosessi voi olla. Edellisestä kerrasta seurasi meille paljon hyvää, joten odotukset toiseen kasvupolkuumme ovat suuret. Viimeksi saimme hyvän kumppanin viemään kasvutavoitteitamme eteenpäin ja asiat ovat edenneetkin mallikkaasti sen jälkeen. Nyt on jälleen sopiva aika lähteä ponnistelemaan seuraavaa steppiä kohti, Maria Kokko avaa.

Keski-Suomen Kasvupolun tuomaristo arvioi yrityksiä valintakriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Yhtenä tuomarina toimii Keurusseudun Yrittäjien puheenjohtaja Emilia Koikkalainen.

– Kasvupolulle hakeneissa yrityksissä oli ilahduttavaa nähdä yritysten kasvuhalukkuus! Keskisuomalaisissa yrityksissä ja yrittäjissä on paljon voimaa ja intohimoa. Kasvupolulle valitut yritykset edustavat hyvin erilaisia toimialoja ja monipuolista osaamista. Yrityksissä piilee huimaa kasvupotentiaalia, joka kiillotetaan esiin sparrauksien avulla ja kovalla työllä, Koikkalainen sanoo.

Kaikki Keski-Suomen Kasvupolulle mukaan valitut:

Black Bruin Oy, Jyväskylä
Burnit Solutions Oy, Jyväskyläe
Lyly Oy, Kannonkoski
Inweb Oy, Saarijärvi
JHS-Kiinteistöt Oy, Jyväskylä
Knokkon Textiles Company Oy, Vihti
Kokon Puutarha Oy, Äänekoski
Loigoa Oy, Tikkakoski
Shareway Oy, Jyväskylä
Somotec Oy, Kuopio
Streamize Oy, Jyväskylä
Taikuri Ravintolat Oy, Jyväskylä
TicketWay Ltd Oy, Mikkeli
Vehkoon Asunnot Oy, Multia
WINLAW GROUP Oy, Jyväskylä

Lue lisää: https://kasvuopen.fi/